Anasayfa Haber Samsung AMOLED Üretimini 3 Kat Artırdı

Samsung AMOLED Üretimini 3 Kat Artırdı

Samsung, 2016 yılı için AMOLED ekran üretimine yapacağı yatırımı 3 milyar dolara çıkardı.

Dünyanın en büyük ekran üreticilerinden biri olan Samsung, Vietnam’daki AMOLED ekran üretimi tesisi için harcadığı yatırımı 3 milyar dolara çıkarttı. Bu da geçen seneyle karşılaştırıldığı zaman 3 kat daha fazla yatırım yapılacağı anlamına geliyor. Firmanın böyle bir karar almasına neden olabilecek en mantıklı etken daha fazla sipariş alması olabilir.

Samsung’un AMOLED ekranlarını kullanan kendinden başka akıllı telefon üreticisi firmalar da var. Hem enerji kullanımı, hem de kalite açısından diğer ekran modellerine kıyasla daha başarılı olduğu söylenebilir. Ancak aynı zamanda daha pahalı olması yüzünden henüz her telefon üreticisi AMOLED’e geçmedi. Mesela Apple bu markalara iyi bir örnek.

Apple tam da Samsung’un AMOLED ekran üretimini artırdığı bu noktada devreye giriyor olabilir. iPhone 6 en çok satılan akıllı telefonlardan biri olduğundan, eğer yeni iPhone 6S ya iPhone 7 modellerinde AMOLED ekran kullanılacaksa, bu durum Samsung’un neden üretimi bu kadar artırdığına gayet mantıklı bir açıklama getirir.