Anasayfa Haber Microsoft, Alphabet İle İnceden Dalga Geçti

Microsoft, Alphabet İle İnceden Dalga Geçti

Microsoft, Google’ın Alphabet adını verdiği yeniden yapılanma duyurusuyla inceden dalga geçti.

Google’ın dünkü Alphabet duyurusu, hiç şüphesiz teknoloji dünyasının son zamanlarda en çok konuşulan gelişmelerinden biri oldu. Google bir anda bütün firma yapısını değiştirip, Google dahil tüm markalarını yeni kurduğu Alphabet şirketinin altında topladı.

Google’ın, daha doğrusu artık Alphabet’in, sektördeki büyük rakiplerinden olan Microsoft da olaya çok yaratıcı bir şakayla cevap verdi. Google dünkü Alphabet duyurusunu yeni açtığı ABC.XYZ domain adresi üzerinden duyurmuştu. Bugün keşfedildiği üzere eğer web tarayıcınıza ABC.FAIL (Fail Türkçe’de başarısız demek) adresini yazarsanız, otomatik olarak Microsoft’un Bing arama motoru sayfasına yönlendirilecekseniz.

Microsoft’un adres yönlendirme şakası bununla da bitmiyor. Benzer şekilde ABC.WTF (Bir kısaltma terimi olan WTF’ın anlamını internetten arayarak bulabilirsiniz) adresi de otomatik olarak Bing’in sayfasına yönlendiriyor. Microsoft bu konuda bir açıklama yapmadı, ancak domain adı kayıtları bu adreslerin sahibi olarak şirketin bulunduğu adres olan Redmont bölgesine işaret ediyor.