Anasayfa Haber Lenovo, Telefonlarda Sil Baştan Yapıyor

Lenovo, Telefonlarda Sil Baştan Yapıyor

Küresel telefon pazarında rekabet etmekte zorlanan Lenovo, işten personel çıkarmaya ve tüm telefon gamını yeniden tasarlamaya hazırlanıyor.

Çin pazarındaki en büyük markalardan biri olan Lenovo, hem dizüstülerde, hem de akıllı telefonlarda ciddi pazar payına sahip. Ancak bunun verdiği güvenle küresel pazarda da atağa kalkmayı deneyen şirket, en azından telefon konusunda aradığını bulamadı.

2014 yılını ciddi bir kâr artışıyla bitiren Lenovo, 2015 yılında satışlarda büyük düşme görüyor. Akıllı telefonları dünya pazarlarında beklediği ilgiyi görmeyen şirket, bu yılı zararla kapatmamak için acil önlemler almak zorunda kalmış.

Bu önlemlerden ilki, işten çıkarmalar olacak. Dünya çapında toplam 60,000 kişiye iş veren Lenovo, bu rakamın yaklaşık % 5’lik kısmını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Toplamda 3,200 kişinin işten çıkarılması gündemde, ancak üretim kısmından çıkarma yapılmayacak.

İkinci önemli karar ise, Lenovo’nun ürün gamındaki tüm telefonların yeniden tasarlanması olacak. Bu iş için de Lenovo’nun alt şirketlerinden biri olan Motorola’nın tasarım bölümüne başvurulacak. Motorola tarafından tasarlanacak olan yeni nesil Lenovo telefonların 2016 yılında piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.