Anasayfa Haber Samsung 16TB Kapasiteli SSD Tanıttı

Samsung 16TB Kapasiteli SSD Tanıttı

Samsung, kurumsal kullanıma yönelik tasarlanmış 16 TB kapasiteli yeni PM1633a model SSD’sini resmen duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde kurumsal sistemler için süper hızlı yeni SSD’lerini tanıtan Samsung, bu kez de dünyanın en geniş kapasitesine sahip 16TB yeni SSD’sini tanıttı. Aslında yalnızca SSD’ler arasında değil, diğer tüm sabit diskler arasında da en geniş kapasiteye sahip olan cihaz, yeni kapasite rekortmeni oldu diyebiliriz.

2,5 inç formatındaki PM1633a adlı SSD modeli, bu kadar geniş depolama alanına sahip olmasını Samsung’un son sürüm 256 Gbit’lik NAND Flash kalıbına borçlu. 48 adet 3D V-NAND Flash bellek yongası kullanan cihazda yaklaşık olarak 480 ile 500 arasında kalıp olduğu düşünülüyor. Dolayısıyla her ne kadar 2,5 inç formatında olsa da normal bir SSD’ye kıyasla yaklaşık 2 kat daha kalın yapıya sahip.

Samsung, PM1633a ile ilgili herhangi bir fiyat ya da çıkış tarihi bilgisi açıklamadı, ancak ucuz olmayacağını kesin olarak söyleyebiliriz. Tahminen 5.000$ ila 7.000$ arasında fiyat etiketinden satışa çıkacağı düşünülüyor. Hiç kimse evdeki bilgisayarı için bu kadar parayı gözden çıkarmayacaktır elbet. Ancak ulaşılmak istenen kesim ağırlıklı olarak kurumsal taraf olacak zaten.