Anasayfa Haber Sony Xperia Z5 Plus, İlk 4K Telefon Olabilir

Sony Xperia Z5 Plus, İlk 4K Telefon Olabilir

Sony, Xperia Z5 Plus ile akıllı telefonlardaki çözünürlük yarışında son darbeyi vurabilir.

Akıllı telefon pazarında çıtanın her geçen gün biraz daha yükseldiği çözünürlük savaşında, Sony son darbeyi vurmaya hazırlanıyor. Firmanın 2015’in sonlarına doğru çıkarmayı planladığı yeni Xperia Z5 Plus modelinde 4K çözünürlükte ekran olacağı söyleniyor.

Xperia Blog sitesinden sızdırılan bir görüntüden anlaşıldığı üzere firmanın yeni amiral gemisi olacak Xperia Z5 Plus’ta 3840×2160 piksel çözünürlük desteği olacak. Gücünü Qualcomm’un yeni Snapdragon 810 model çipsetinden alması beklenen telefonun ayrıca 5,5 inç boyutunda ekrana ve 4GB RAM’e sahip olacağı da düşünülüyor. Xperia Z5 Plus, firmanın akıllı telefon pazarındaki yeni amiral gemisi olacağından, büyük ihtimalle epey güçlü ön ve arka kameraları da olacak.

Sony_Xperia_Z5_Plus_Sızıntı

Tabii 4K çözünürlüklü ekran demek, hem cihazdaki GPU’nun, hem de bataryanın epey zorlanacağı anlamına geliyor. Ayrıca 5,5” ekranla 3840×2160 piksel çözünürlük birleşince ortaya 800’ün üzerinde PPI (piksel yoğunluğu) değeri çıkıyor. Telefonlar zaten göz mesafesine yakın olarak kullanılan cihazlar olduğundan insan gözünün ayırt edemediği bir PPI’da ekrana ne kadar gerek olduğu şüpheli. Bir süre öncesine kadar Sony’nin kendisi de aynı şeyi savunuyordu.