Anasayfa Haber Android M Hangi Tatlının Adını Taşıyacak?

Android M Hangi Tatlının Adını Taşıyacak?

Her Android sürümüne bir tatlı ismi veren Google, “M” harfi ile başlayan olası isimleri sıraladı.

Google’ın mobil işletim sistemi Android’e her sürüm için alfabetik sırayla bir tatlı ismi verdiğini biliyoruz. ‘A’ harfi Android’in kendisine ayrıldığından ve ‘B’ de beta sürümünü temsil ettiğinden tatlı isimleri hikayesi, 1.5 sürümü olan Cupcake (kap kek) ile başlıyor. Sonrasında ise sırasıyla 1.6 Donut, 2.0-2.1 Eclair (ekler), 2.2 Froyo (donmuş yoğurt), 2.3 Gingerbread (zencefilli kek), 3.0-3.2 Honeycomb (petek), 4.0 Ice Cream Sandwich (dondurmalı sandviç), 4.1-4.3 Jelly Bean (jöleli şeker), 4.4 KitKat ve 5.0-5.1 Lollipop (lolipop) sürümleri geliyor.

Android’in sonraki sürümü için sırada ‘M’ harfi var ancak hangi tatlı isminin verileceği henüz belli değil. Google ekibinden Natalie ve Lorraine adlı iki çalışan, kendi YouTube sayfalarından sonraki Android sürümünün adının ne olabileceğiyle ilgili bir video hazırladılar. Videoda ‘M’ harfiyle başlayan olası tatlı isimleri şöyle:

– Macadamia brittle

– Madeleine

– Moon Pie

– Marzipan

– Marshmallow

– Milkshake

– Mango lassi

– Milk Duds

– M&Ms

– Meringue

– Malt ball

– Macaroon

– Molten chocolate cake

– Mousse

– Mocha

– Maple syrup

– Molasses

Sonraki Android sürümü için verilebilecek epey bir isim var anlaşılan ancak videonun sonundaki ilginç bir detay, yeni ismin Marshmallow olabileceğini gösteriyor. Müzik sona erdikten sonra iş tulumu giyen birinin yarım Android heykellerinden birini beyaza boyadığını görüyoruz. Sahne eğer bir ipucu amaçlı konulduysa, bu tanıma şimdilik en çok Marshmallow uyuyor.

Bu arada yeni sürüm Android’in ne zaman gün yüzüne çıkacağının hala belirsiz olduğunu hatırlatalım. Büyük ihtimalle bu sonbaharda tanıtılacak yeni Nexus cihazlarıyla beraber gelecektir.