Anasayfa ASUS ASUS, Mobil Cihazlarda Çok Daha Fazla Büyüyecek

ASUS, Mobil Cihazlarda Çok Daha Fazla Büyüyecek

ASUS CEO’su Jerry Shen, şirketin önümüzdeki yıllarda mobil cihazlar pazarında çok daha fazla pay almayı hedeflediğini açıkladı.

Tayvanlı teknoloji şirketi Asus, uzun süredir masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda iddialı bir marka olarak bilinirdi. Şirket özellikle cep telefonları pazarın rakip markalardan daha geç girmiş, bu yüzden de başarı ihtimali hayli tartışılmıştı.

Ancak Jerry Shen tarafından hissedarlara açıklanan rakamlar, halen mobil pazarda kâr etmeyi başaran az sayıdaki şirket arasına girmeyi başardıklarını gösteriyor. Bu yılın ikinci çeyreğinde 3 milyar doları aşan bir ciro yapan şirket, bunun % 22’lik kısmını telefon ve tabletlerden elde etmiş. Bilgisayarlar ise % 61’lik oranla hâlâ şirketin en büyük gelir kapısı olmayı sürdürüyor. Ekran kartı gibi bilgisayar bileşenleri ise % 14’lük kısmı oluşturuyor. Kalan %3 ise Nesnelerin İnterneti temalı ürünlerden geliyor.

Fakat Shen’e göre bu oranlar önümüzdeki yıllarda mobil cihazlar lehinde değişecek. Shen, şirketin hem bilgisayar, hem de tablet ve telefon pazarlarındaki payını artırmaya devam edeceğini öngörüyor. Nitekim 2017 yılı itibariyle dünya sıralamasında ilk üçün içinde yer almayı hedefliyorlar. Ancak tahminen 2017 sonunda ya da 2018 başında, şirketin mobil cihaz satışlarının, bilgisayar satışlarını geçmesini de bekliyorlar.

Halen cep telefonu pazarında önemli pay ve gelir sahibi olan pek az şirket var. Apple ve Samsung bu şirketlerden ikisini oluşturuyor. Asus halen cep telefonlarından gerçekten kâr edebilen az sayıdaki şirket arasında olsa da, yeni ürünler ve hizmetler sunarak kendini bu iki rakibin yanına yükseltmeyi hedefliyor.