Anasayfa Haber Samsung Yeni Kablosuz Kulaklıklarını Tanıttı

Samsung Yeni Kablosuz Kulaklıklarını Tanıttı

Samsung’un yeni Level On Wireless Pro kulaklığı, CD’lerin sunduğundan bile daha yüksek ses kalitesine sahip.

Samsung’un yeni akıllı telefonları Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+’ı tanıtmadan birkaç gün önce ortaya çıkan sızıntı bir görselde, telefonların yanında kablosuz bir kulaklığın da olduğu görülüyordu. Telefonların tanıtımı sırasında kulaklıkla ilgili herhangi bir şeyden bahsedilmedi. Samsung görseldeki kulaklığı telefonlardan ayrı olarak tanıttı.

Level On Wireless Pro adlı kulaklık adından da anlaşılabileceği üzere kablosuz olarak kullanılabilme özelliğine sahip. Ancak cihazı en çok öne çıkaran özelliği bu değil. Level On Wireless Pro, Ultra High Quality Audio (UHQA) özelliğiyle geliyor, yani doğru formatla yazılan CD’lerin sunduğundan bile daha yüksek ses kalitesine sahip.

Tabii bu kalitede müzik dinleyebilmek için kulaklığın bağlı olduğu cihazın da UHQA’yı desteklemesi gerekiyor. Neyse ki firmanın yeni akıllı telefonları Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ bu özelliğe sahip. Kulaklık ve ses çıkış cihazının yanı sıra, müziğin dosya formatının ya da servis sağlayıcının da bu kalitede olması gerekiyor.

Samsung_Level_On_Wireless_Pro_02

Uzun süreli kullanımlarda rahatlık sağlaması için hafızalı köpükten yapılma kulak yastıklara sahip  cihaz, aktif gürültü önleyici özelliğine de sahip. Üzerindeki dört adet dahili ve harici mikrofonla dış sesler saptanıp engellenebiliyor. Aktif gürültü önleyici, epey pil tüketen bir özellik olduğundan, normalde 20 saate kadar pil ömrü vaat eden kulaklık, bu özellik açıkken 10 saate kadar dayanabiliyor.

Sokakta müzik dinlerken olası bir tehlike durumuna karşı ya da birinin konuşmasını duyabilmek amaçlı dış sesleri tamamen kesmek istemeyenler için hem müzik hem de ambiyans sesini aynı anda sağlayan konuşma-içi modu özelliği de yer alıyor. Siyah ya da altın rengi seçenekleriyle gelen Level On Wireless Pro’nun fiyatıyla ilgili herhangi bir bilgi açıklanmadı. Ancak sunduğu özelliklere bakarak pek de ucuz olmayacağını söylemek zor değil.