Anasayfa Haber ATLAS Artık Trekking Yapabiliyor

ATLAS Artık Trekking Yapabiliyor

Eğer bir gün doğada yürüyüş yaparken 2 metrelik koşan bir robotla karşılaşırsanız şaşırmayın.

Google’ın (artık Alphabet de diyebiliriz) 2013 yılında satın aldığı Boston Dynamics adlı mühendislik ve robot geliştirme şirketi, Cheetah, LS3 (AlphaDog) ve BigDog gibi doğa şartlarına uygun geliştirdiği robot modellemeleriyle biliniyor. Firmanın bugüne kadar tanıttığı robotların hepsi, 4 ve veya daha fazla bacaklı olması sayesinde doğa şartlarına daha rahat uyum sağlayabiliyorlar.

2013 yılında projesine başlanan Atlas adlı robot ise, diğer modellerden farklı olarak hayvanlardan değil, insandan ilham alarak geliştirildi. Firmanın 2,2 metre uzunluğunda ve 2 ayaklı Atlas’la ilgili yayınladığı yeni video ise olası bir robot isyanında işimizin ne kadar zor olacağını gösteriyor.

Harika bir denge sistemine sahip olan Atlas dağ, bayır ya da çimen demeden her türlü arazide rahatlıkla yol alabiliyor, hatta koşabiliyor. Bu esnada kocaman bir kablo ile güç kaynağına bağlı kalmak zorunda olması ise en büyük zayıflığı denebilir. Aşağıdaki videodan da izleyebileceğiniz üzere Atlas, mühendisler tarafından ormana salındıktan sonra hiç zorlanmadan yoluna devam edebiliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=NwrjAa1SgjQ