Anasayfa Haber Apple, iPhone 6S’in Kasasını Çinko İle Güçlendiriyor

Apple, iPhone 6S’in Kasasını Çinko İle Güçlendiriyor

iPhone 6s’e ait olduğu iddia edilen telefon kasası ile yapılan testlere göre, yeni nesil iPhone’lar selefinden en az 2 kat daha dayanıklı olacak.

Apple’ın sonraki nesil akıllı telefonları olacak iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın tanıtılmasına az bir zaman kaldı. Bugüne kadar yeni iPhone’larla ilgili pek çok dedikodu haber gördük. Ancak bu kez yalnızca bir görüntü ya da bilgi değil, direkt test videosu yayınlandı.

Yeni iPhone 6S’in kasasını ele geçirdiğini iddia eden Unbox Therapy adlı YouTube kanalı, telefonun kasasına bükme testi uyguladı ve iPhone 6 ile karşılaştırmasını yaptı. Unbox Therapy, bükme testine başlamadan önce her iki telefonun da arka kapağında kullanılan materyalin alaşımını öğrendi. Buna göre iPhone 6’da 6063 alüminyum kullanılıyor, yani alaşım %98,98 oranında alüminyum içeriyor. iPhone 6S’in kasasında ise 7000 Alüminyum kullanılıyor, yani alüminyum oranı % 92,81’e düşerken %6,16 çinko eklendiği görülüyor.

Telefonların içi boş şekilde, yalnızca arka kapağına uygulanan testler sonucunda iPhone 6, 13kg’lık baskı sonucunda bükülmeye başlıyor. iPhone 6S ise 36 kg’a kadar baskıya dayanarak selefinin iki katından bile daha fazla dayanıklı olduğunu kanıtlıyor.

Videonun gerçeklik payıyla ilgili bir net bir şey söylemek mümkün değil, ancak epey inandırıcı görünüyor. Eğer Apple gerçekten iPhone 6S modelinde 7000 Alüminyum alaşımı kullanacaksa, dayanıklılık konusunda epey iddialı olacak demektir. Ancak Alüminyum 7000’nin çok daha pahalı bir materyal olması da söz konusu. Yani zaten pahalı olan iPhone’lar’ın fiyatı daha da yükselebilir.