Anasayfa Haber Project Ara’nın Ertelenme Nedeni Belli Oldu

Project Ara’nın Ertelenme Nedeni Belli Oldu

Google mühendislerinden gelen bir açıklama, Project Ara modüler telefonunu neden ertelendiğini ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde haber verdiğimiz üzere, Google’ın Project Ara modüler telefonu 2016’ya ertelendi. Aslında Project Ara’yı ilk kez bu yılın sonlarına doğru raflarda görmeyi umuyorduk. Ancak Google nedenini belirtemeden 2016’dan önce çıkmayacağını açıklamıştı. Project Ara takımı, Twitter üzerinden attığı son tweet ile telefonun neden gecikeceğini de açıkladı. Testlerde telefon yere düştüğünde tüm bileşenleri dağılıyormuş.

Google, modüler telefonundaki bileşenleri bir arada tutmak için elektro mıknatıs ile sabit mıknatısın karışımı olan elektrosabit mıknatısları kullanıyordu. Yapılan açıklamada cihazın düşme testinden sınıfta kaldığı ve artık elektrosabit mıknatıs kullanmayacakları belirtildi. Öyle görünüyor ki mıknatıslar, cihaz yere düştüğü zaman darmadağın olmasına engel olamıyor. Firma şimdi başka yöntem ile modülleri bir arada tutmanın yolunu arıyor.

Bu arada Project Ara’nın ne olduğunu bilmeyenler için konuya bir kez daha açıklık getirelim. Project Ara, kullanıcıların telefondaki kamera, işlemci ya da batarya gibi önemli bileşenleri istedikleri gibi değiştirebilecekleri modüler bir telefon projesi. Böylece telefonundaki herhangi bir parçayı bir üst seviyeye çıkarmak isteyenler, sıfırdan yeni bir telefon almak yerine yalnızca istedikleri modülü satın alabilecekler.