Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #45 – Tablet Bilgisayarın Mazisi

Kafa Ayarı #45 – Tablet Bilgisayarın Mazisi

Kafa Ayarı #45 - Tablet Bilgisayarın Mazisi
Kafa Ayarı #45 - Tablet Bilgisayarın Mazisi

Taş tabletlerden markette rafa dizilen tabletlere, geçtiğimiz döneme damgasını vuran tablet furyasını ve daha da öncesini, tablet bilgisayarın mazisini konuşuyoruz…

Arthur C. Clarke, Robert A. Heinlein ve Isaac Asimov’u da kısaca bu Kafa Ayarı’nda konuk ediyoruz. Neden sık sık 2001: A Space Odyssey (1968) filminden bahsettiğimizi daha iyi anlayacaksınız.

Öncesinde 2010 sonrası yaşanan bir dönemi de gözden geçiriyoruz. Tablet bilgisayarlar masaüstü bilgisayarı öldürecek denildi, çok üzerinde duruldu. Koca koca şirketler açıklama üzerine açıklama yaptı. Tableti sevmek ayrı, tablet iyi, tablet güzel ama PC’nin ne günahı vardı halen anlamak mümkün değil. Tablet övülürken PC’ler neden yerildi?

Elbette masaüstü bilgisayarlar sözlerle bitmedi, bitmiyor. Her yıl olmasa da sık sık birileri PC’yi bitirmeye niyetleniyor ve sonra başarısız oluyor. Bu rakipler içerisinde en hızlı furyaya dönüşen teknolojiler arasında da tabletler yer alıyor. Geçtiğimiz yıllar birbirinden yetenekli tablet bilgisayarlar bir yarış içerisinde piyasayı doldururken, bugün pek az yeni model çıktığını görüyoruz.

Peki bu tablet denen cihazı kim düşündü? İşte o noktada İkinci Dünya Savaşı’nın hemen sonrasına kadar gidiyoruz. Sonrasında da PC katili olmaya niyetlenen bu tablet bilgisayarların birden ortadan kaybolmasına, sayıca cidden azalmasına neden olan rakipleri konuşuyoruz.

Sıcak çayınız, kahveniz ile afiyetle iyi seyirler dileriz…

Disclaimer: Tabletiniz varsa güle güle kullanın, yoksa da o heyecanlı dönem geçtiği için stok fazlası yüzünden şu sıralar çok güzel indirimler var, isterseniz bir bakın.  Film izlemek, bazı oyunları oynamak, çizim yapmak pek keyifli olsa da onun yeri ayrı, PC’nin yeri ayrı. Bu bir gönül meselesi sonuçta, bizim de amacımız keyifli bir muhabbet.