Anasayfa Haber Android 6 Alacak Samsung Telefonlar Belli Oldu

Android 6 Alacak Samsung Telefonlar Belli Oldu

Google’ın yeni mobil işletim sistemi Android 6.0 Marshmallow güncellemesinin geleceği ilk Samsung telefonlarının listesi ortaya çıktı.

Google geçtiğimiz günlerde bir sonraki nesil mobil işletim sistemi olacak Android M’in adının Marshmallow olduğunu açıkladı. İşletim sistemiyle ilgili pek çok detayın Google’ın sonbaharda düzenleyeceği Google I/O konferansında tanıtılması bekleniyor. Android 6.0 Marshmallow çıktıktan sonra en çok merak edilen konulardan biri de, hangi telefonların yeni güncellemeyi alacağı olacak.

Şüphesiz ki Nexus cihazları, diğer tüm üreticilerin telefon ve tabletlerinden önce yeni Android’e geçiş yapacaklar. Sonrasında kimin önce geçeceği ise üretici firmalardaki yazılım mühendislerinin ne kadar hızlı çalıştığına bağlı olacak. Alınan son raporlara göre Samsung cihazlarının Marshmallow’a geçişi 2016’nın başında başlayacak.

Samsung’un güncellemeyi ilk alacak telefonları arasında tabii ki tahmin edildiği üzere son telefonları olan Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+ var. Liste yalnızca bu 2 modeller sınırlı kalmıyor. Tam liste şöyle:

– Galaxy Note 5

– Galaxy S6 Edge+

– Galaxy S6

– Galaxy S6 Duos

– Galaxy S6 Edge

– Galaxy Note 4

– Galaxy Note 4 Duos

– Galaxy Note Edge

– Galaxy ALPHA

– Galaxy Tab A