Anasayfa Haber Samsung Büyük Ekranlı Bir Tablet Üzerinde Çalışıyor

Samsung Büyük Ekranlı Bir Tablet Üzerinde Çalışıyor

Samsung’un üzerinde çalıştığı yeni 18,4 inçlik tabletle Angry Birds oynarken kolunuz yorulacak.

Pek çok kişinin 3,5 ve 4 inçlik ekranda akıllı telefon kullanma alışkanlığını bozarak, büyük ekranlı akıllı telefon akımı yaratan Samsung, aynı hamleyi tablette de denemek istiyor. Son raporlara göre Güney Kore merkezli firma, 18,4 inçlik bir tablet geliştirme üzerine çalışmalar yapıyor.

Alınan bilgilere göre kod adı Tahoe olan tablet, 18,4 inç LCD ekranda 1920×1080 piksel çözünürlük sunacak. Yani çok yüksek PPI (piksel yoğunluğu) değerine sahip olmayacak. Android 5.1 Lollipop işletim sistemini kullanacak cihaz, gücünü 1,6 GHz hızında 8 çekirdekli 64-bit Exynos 7580 işlemciden alacak. Ayrıca 2 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı, microSD kart desteği ve 5.700 mAh batarya da cihazın diğer teknik özellikleri arasında yer alıyor.

Devasa ekranlı tablet üretme fikri kulağa hoş gelse de, gerçekten ne kadar kullanışlı olacağı konusu büyük bir soru işareti taşıyor. 18,4 inç boyutunda ekrana sahip bir tablet bireysel kullanıcılar pek de portatif olmayacaktır, ancak işin bir de profesyonel boyutu var. Eğer pazarlaması iyi yapılırsa iş dünyası tarafında talep görebilecek bir cihaz. Tabletin ne zaman tanıtılacağıyla ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.