Anasayfa Haber Android İçin Cortana Beta Çıktı

Android İçin Cortana Beta Çıktı

Microsoft’un sesli komut asistanı Cortana, artık Android cihazlarında kullanılabilecek.

Microsoft’un geçtiğimiz günlerde duyurduğu üzere, sesli komut asistanı Cortana’nın Android ve iOS platformları için geliştirilme çabaları sonuç vermeye başladı. Cortana’nın henüz beta aşamasında olan Android sürümü, Google Play uygulama mağazasında yerini aldı. Ne yazık ki uygulama şu an için yalnızca ABD üzerinden kullanılabiliyor. Zaten Cortana’nın Türkçe desteği olmadığından, ülkemizde indirilebiliyor olsa bile yalnızca İngilizce komutlarla kullanmak mümkün olacaktı.

Cortana_Android_01

Android için Cortana, PC ve Windows Phone cihazlarındaki Cortana’nın yapabildiği pek çok özelliği aynen uygulayabiliyor. Hatırlatma yapabiliyor, internet üzerinden arama gerçekleştirebiliyor ya da uçağın uçuş saati gibi önemli bilgilerin detaylarını takip edebiliyor. En önemlisi, kullanıcılar isteğe bağlı olarak Cortana’yı Google Now yerine varsayılan sesli komut asistanı olarak değiştirebiliyorlar.

Yalnızca donanımsal sebeplerden kaynaklı ufak bir kusuru var. Android cihazlarındaki Google Now “OK Google” komutuyla ya da Windows cihazlarındaki Cortana “Hey Cortana” komutuyla aktive edilebiliyor. Android için Cortana ise sesli bir komutla açılamıyor. Ancak Microsoft, zaman içerisinde uygulamayı daha da geliştireceklerinin ve yeni özellikler ekleyeceklerinin sözünü veriyor.