Anasayfa Haber Samsung, Snapdragon 820 Kullanmayı Düşünüyor

Samsung, Snapdragon 820 Kullanmayı Düşünüyor

Samsung, Galaxy S7 akıllı telefonunda kullanmak için Qualcomm Snapdragon 820 mobil işlemcisini test ediyor.

Qualcomm Snapdragon 810’daki aşırı ısınma problemleri yüzünden Galaxy S6 akıllı telefonunda bu işlemciyi kullanmayan Samsung, Galaxy S7 için Qualcomm’a bir şans daha verebilir. Yeni söylentilere göre Samsung, önümüzdeki dönemlerde çıkartacağı Galaxy S7 telefonu için kendi Exynos işlemcisinin yanı sıra, Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon 820 modelini de deniyor.

Firmanın şu sıralar Snapdragon 820 üzerinde epey yoğun testler yaptığı söyleniyor. Snapdragon 810’daki problemden sonra 820 modeline de şüpheci yaklaşan firma, yeni işlemcinin de bir ısınma problemiyle karşılaşmayacağından emin olmak istiyor.

Geçtiğimiz günlerde internete sızdırılan gelecek nesil mobil işlemcilerin Benchmark’ları doğrultusunda, Samsung’un kendi Exynos M1 modeli, epey iyi iş çıkarmış görünüyordu. Bu sebeple Snapdragon 820’de ısınma problemi olmasa bile, Samsung’un bunu kullanıp kullanmayacağı tartışılır.

Qualcomm’un henüz resmen tanıtılmayan yeni nesil Snapdragon 820 işlemcisi, Snapdragon 810’a kıyasla %35 performans artışı vaat ediyor. Adreno 350 GPU’sunu kullanan işlemci, LP-DDR4 RAM ve LTE desteğine de sahip olacak.