Anasayfa Haber Microsoft, Surface İçin Yeni Klavye Tasarlıyor

Microsoft, Surface İçin Yeni Klavye Tasarlıyor

Microsoft’un üzerinde çalıştığı elektronik mürekkepli ekrana sahip DisplayCover adlı yeni klavye,  Surface tabletlere yepyeni bir boyut getirebilir.

Microsoft’un araştırma ve geliştirme ekibi, Surface tabletleri için yepyeni bir proje üzerinde çalışıyor. Ekip, henüz prototip aşamasında olan DisplayCover adlı yeni bir Surface klavyesinin konseptini tanıttı. DisplayCover, bildiğimiz klavyelerden farklı olarak tuş takımının yanı sıra elektronik mürekkepli bir ekrana da sahip.

Klavyenin üst bölümünde yer alan çoklu dokunmatik özelliğine sahip 1280×305 piksel elektronik mürekkepli ekran üzerinden, normalde tablet ekranından yapılabilen bazı fonksiyonlar gerçekleştirilebiliyor. Örneğin normal kullanım sırasında çeşitli Windows uygulamaları bu ekran üzerinden açılabiliyor ya da Photoshop kullanırken araçlar çubuğu bu ekrana taşınabiliyor ve böylece tablet ekranından yer tasarrufu sağlanıyor.

Klavyenin kendi ekranı üzerinden ayrıca resimler arasında geçiş yapmak, e-posta göndermek ve hatta tabletin kendi kalemiyle yazı yazabilmek bile mümkün. Klavyenin kullandığı ekran elektronik mürekkep destekli olması sayesinde enerji sarfiyatı minimum düzeyde tutuluyor.

Microsoft bu klavyenin şimdilik yalnızca konsepti üzerinde çalışmalar yaptığından, yakın bir zamanda satışa sunulmasını beklememek gerekiyor. Önümüzdeki aylarda tanıtılmasını beklediğimiz Surface Pro 4’ün bu klavye ile gelmeyeceğini kesin olarak söylemek mümkün. Belki önümüzdeki yıl çıkacak Surface tableti için ancak hazır olabilir.