Anasayfa Haber Apple, iPhone 6S Tanıtım Tarihini Resmen Duyurdu

Apple, iPhone 6S Tanıtım Tarihini Resmen Duyurdu

Apple, 9 Eylül’de düzenleyeceği iPhone 6s ve iPhone 6s Plus lansmanı için davetiye yollamaya başladı.

Apple tüm teknoloji dünyasının merakla beklediği yeni iPhone 6S lansman tarihini açıkladı. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, 9 Eylül günü Türkiye saatiyle 20:00’da tanıtılacak. Apple, “Hey Siri, bize bir ipucu ver” sloganıyla lansman için davetiyeleri yollamaya başladı.

Peki, 9 Eylül günü bizleri neler bekliyor? Apple’ın 2014 modeli akıllı telefonlarının bir üst modeli olacak iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ın tanıtılacağına kesin gözle bakabiliriz. Kesin olmayansa telefonların hangi teknik özelliklere sahip olacağı. Alınan duyumlara göre iPhone 6s’in 1334×750 piksel çözünürlükte 4,7 inç ekrana sahip olması beklenirken, iPhone 6s Plus ise 1920×1080 piksel çözünürlük sunan 5,5 inç ekranla gelecek. Bunun dışında her iki telefonun da 2 GHz çekirdek hızında A9 işlemci kullanacağı, 128 GB dahili depolama alanına sahip olacağı ve 4K çekim yapabilen 12 MP güçlü kameralarla geleceği söyleniyor.

Yeni akıllı telefonların dışında daha büyük ekrana sahip bir iPad Pro ve Apple TV’nin de 9 Eylül’de tanıtılma ihtimali var. Yazılım tarafında ise yeni iPhone’ların tanıtımıyla beraber iOS 9’un son halini de görmüş olacağız. Ayrıca Mac tarafı için El Captain kod adlı yeni OS X güncellemesinin detaylarının da aynı etkinlikte tanıtılması bekleniyor. Etkinliğin sloganı “Hey Siri, bize bir ipucu ver” olduğundan, Siri sesli komut asistanıyla ilgili önemli bir geliştirmenin de tanıtılması söz konusu.