Anasayfa Haber Siri’ye Bir Rakip De Facebook’tan Geliyor

Siri’ye Bir Rakip De Facebook’tan Geliyor

Siri, Google Now ve Cortana’dan sonra, sesli komut asistanı pazarına şimdi de Facebook’un M’i dahil oluyor.

Apple’ın 2011 yılında iPhone 4S’le sunduğu Siri’nin ardından Google’dan Google Now ve Microsoft’tan Cortana ile cevap gelmesi, teknoloji devleri arasında bir anda sesli komut asistanı savaşı başlattı. Bu amansız savaşa bir başka teknoloji devi daha dahil oluyor. Facebook basitçe ‘M’ diye adlandırdığı yeni sesli komut asistanını duyurdu.

Henüz deneysel aşamada olan M sesli komut asistanı, Facebook’un Messenger servisinin bir parçası olarak geliyor. Messenger hemen hemen her Facebook kullanıcısının telefonunda zaten yüklü olan bir uygulama olduğundan, M’i kullanmaya başlamak için yeni bir uygulama yüklemek gerekmeyecek. Facebook’un iddiasına göre M, diğer sesli komut asistanlarından farklı olarak kullanıcı adına verilen görevi gerçekten yerine getirebiliyor. Bir eşya satın alabiliyor, hediye yollayabiliyor, rezervasyon yaptırabiliyor, seyahat veya toplantı düzenlemeleri yapabiliyor.

Facebook’un M sesli komut asistanı şu an San Francisco’daki bazı kullanıcılar tarafından deneniyor. M’in henüz deneysel çalışma aşamasında olduğunu göz önüne alarak, Türkçe desteğinin yakın zamanda gelmeyeceğini söylemek yanlış olmaz. Hatta Türkçe desteği herhangi bir zamanda gelir mi, o bile şüpheli. Dolayısıyla çok büyük ihtimalle M ülkemizde kullanıma açılmayacak bir servis olacak.