Anasayfa Haber Yeni Microsoft Lumia’ların Fotoğrafları Sızdırıldı

Yeni Microsoft Lumia’ların Fotoğrafları Sızdırıldı

Microsoft’un yeni nesil akıllı telefonları Lumia 950 ve Lumia 950 XL’ın fotoğrafları basına sızdı.

Microsoft, önümüzdeki Ekim ayında düzenleyeceği etkinlik ile pek çok yeni cihazını aynı anda tanıtmayı planlıyor. Bu cihazlar arasında yeni nesil tableti Surfcae Pro 4, akıllı bilekliği Band 2 ve yeni Lumia akıllı telefonları yer alıyor. Kod adları Talkman ve Cityman olacak Lumia 950 ve Lumia 950 XL telefonlarının prototip modellerinin fotoğrafları daha önce internete sızdırılmıştı. Bu kez ise karşımızda resmi fotoğrafları yer alıyor.

Lumia_950

Tasarım açısından Surface tabletini andıran yeni akıllı telefonlardan, amiral gemisi konumundaki Lumia 950 XL’in 5,7 inç, Lumia 950 ise 5,2 inç ekrana sahip. Her iki cihazın da sahip olacağı ortak teknik özellikler arasında QHD ekran, üç Flash’lı 20 MP PureView arka kamera, 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı, microSD kart desteği ve USB-C yuvası yer alıyor.

Farklı olarak ise Lumia 950 gücünü Qualcomm’un Snapdragon 808 işlemcisinden alırken, Lumia 950 XL’de Snapdragon 810 işlemcisine yer veriliyor. Ayrıca Lumia 950’nin 3.000 mAh bataryası varken daha büyük ekrana sahip olması nedeniyle haliyle Lumia 950 XL’ın 3.300 mAh ile daha fazla bataryası var. Ancak bataryaları farklı olsa bile her ikisi de benzer sürede pil ömrü sunabilir.

Bugüne kadar Windows işletim sistemiyle gelen akıllı telefonların, çok fazla pazar payı elde edebildiğini söyleyemeyiz. Bakalım yeni Lumia’lar bu durumu değiştirebilecek mi? Telefonların tanıtılacağı Ekim ayını merakla bekliyoruz.