Anasayfa Haber MacBook İçin Skylake Geliyor

MacBook İçin Skylake Geliyor

Apple, Intel’in son nesil Skylake işlemcilerini kullanan yeni MacBook’larını tanıtmaya hazırlanıyor.

Apple 9 Eylül akşamı yeni akıllı telefonları iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı tanıtacak. Ancak firmanın yakın zamanda çıkartacağı ürünler yalnızca bunlarla sınırlı kalmıyor. Aktarılan raporlara göre Apple çok yakın bir zamanda Intel’in yeni nesil Skylake işlemci serisini kullanan yeni Retina MacBook’larını tanıtabilir.

Yeni Retina MacBook’lar için Intel’in düşük güç tüketimine sahip Core M3, Core M5 ve Core M7 model Skylake-Y işlemcilerinin kullanılacağı söyleniyor. 900 MHz hızında 2 çekirdekli Intel Core M3 6Y30 işlemcisini kullanan giriş seviye 12 inç Retina MacBook’un fiyatı 1.299 dolar olacak. 1,1 GHz frekans hızında çalışan ve Turbo ile hızları 2,7 GHz ve 2,8 GHz’e çıkan Core M5 6Y54 ve Core M5 6Y57 işlemcilerini kullanan orta seviye MacBook’ların fiyatı ise 1599 dolar olacak. Son olarak 1,2 GHz hızında çalışan ve 3,1 GHz’e kadar artırılabilen Core M5 6Y75 modelini kullanan bir MacBook daha çıkacak, ancak bu modelin fiyatı henüz bilinmiyor. Tahminler 1.999 dolar civarında olacağı yönünde.

Apple’ın yeni MacBook’larını önümüzdeki haftalarda tanıtması bekleniyor. Yeni MacBook’lar 9 Eylül’de gerçekleştirilecek iPhone lansmanında mı, yoksa daha sonra mı ortaya çıkarılacakları ise henüz bilinmiyor.