Anasayfa Haber Snapdragon 820 İşlemcisi Telefonları Zekasıyla Koruyacak

Snapdragon 820 İşlemcisi Telefonları Zekasıyla Koruyacak

Qualcomm’un yeni Snapdragon 820 işlemcisinde yer alacak Smart Protect özelliği, telefon ve tabletleri Malware’lerden koruyacak.

Qualcomm’un önümüzdeki aylarda tanıtacağı yeni işlemcisi Snapdragon 820’nin çok daha hızlı olacağını ve daha güçlü bir grafik ünitesiyle geleceğini biliyoruz. Snapdragon 820, yeni nesil akıllı telefon ve tabletleri hızlandırmanın yanı sıra daha güvenli hale de getirecek. Firma, yeni işlemcisinde kullanacağı Smart Protect adlı Malware engelleme teknolojisini tanıttı.

Avast, AVG ve Lookout gibi siber güvenlik firmalarıyla ortaklaşa hareket edilerek geliştirilen Smart Protect, Qualcomm’un daha önce geliştirdiği cihazların kendi kendine öğrenebilmesini sağlayan Zeroth teknolojisinden yararlanıyor. Smart Protect, bu sayede cihazda oluşabilecek olası tehditleri belirlemek için statik bir liste kullanmak yerine şüpheli uygulamaların hareketlerine bakarak gözlem yapıyor. Örneğin bir uygulama kullanıcının haberi olmadan SMS yolluyorsa, bunu bir problem olarak görüyor ve kullanıcıya durumla ilgili rapor veriyor. Böylece kullanıcı iş işten geçmeden şüpheli uygulamayı telefonundan kaldırabiliyor.

Smart Project, akıllı telefon ve tabletleri korumakta ne faydalı olur henüz bilmiyoruz. Snapdragon 820’li cihazların geleceği 2016 yılını bekleyip göreceğiz.