Anasayfa Makale IFA 2015 Fuarında Neler Göreceğiz?

IFA 2015 Fuarında Neler Göreceğiz?

Eylül ayının en büyük teknoloji fuarı olan IFA 2015’te görmeyi beklediklerimizi sizin için listeledik.

Oyun sektörü için Haziran ayı E3 sebebiyle nasıl önemliyse, Eylül ayı da benzer sebeplerle mobil teknolojiler için son derece önemli. Apple’ın, her yıl yeni iPhone modellerini Eylül ayında tanıttığı artık herkes tarafından biliniyor. Apple’ın sektördeki diğer büyük rakipleri olan Samsung, LG, Sony gibi devler ise yeni ürün kataloglarını IFA fuarında sergiliyor.

4-9 Eylül tarihleri arasında Berlin’de gerçekleşecek olan fuarda şüphesiz ki pek çok yeni ürün ve servisler tanıtılacak. Biz de bu yazımızda tanıtılmasını beklediğimiz ürünleri derledik.

Sony

2015 yılı şu ana kadar Sony için pek başarılı bir yıl olarak değerlendirilemez. Xperia Z3+ modelinin beklenilen ilgiyi görmemesi ve yeteri kadar beğenilmemesi, Sony için bir hayal kırıklığı oldu. Ancak Japon teknoloji devinin mobil piyasa için yeni planları var. Geçtiğimiz günlerde şirketin resmi İngiltere Twitter hesabından, bugün ilerleyen saatlerde gerçekleşecek bir tanıtıma yönelik tweet atılmıştı. Görünüşe gör Sony cephesinden yeni bir amiral gemisi telefon daha geliyor.

Gönderide bahsi geçen yeni akıllı telefonun Xperia Z5 olacağı düşünülüyor. Yeni akıllı telefonun Compact ve Ultra sürümlerinin yanı sıra, Z3 Tablet Compact modelinin yerini alacak bir de tablet sürümünün tanıtılacağı  da söylentiler arasında.

Akıllı telefonlar IFA 2015’te Sony cephesinin tek kozu olmayacak elbette. Geçtiğimiz aylarda yeni Smartband 2 şirket tarafından duyurulmuştu. IFA 2015’te bu ürüne dair yeni bilgiler yayınlanabilir.

LG

lg tv ida

LG’nin IFA 2015 takviminde yeni bir akıllı telefon duyurusu gözükmüyor. Görünüşe göre LG, IFA 2015’i TV odaklı tanıtımlarla geçirecek. Şirket şimdiden Berlin’de gerçekleşecek olan fuar için dört yeni TV modelinin tanıtımını yapacağını duyurdu. Bu modeller arasında dünyanın ilk 55 ve 65 inçlik 4K HDR OLED TV’leri de yer alıyor.

Samsung

Samsung da Apple gibi kendi tanıtım etkinliğini düzenleyebilen bir şirket. Geçtiğimiz günlerde Samsung, Unpacked tanıtımında Galaxy Note 5 ve S6 Edge Plus modellerini tanıtmıştı. Ancak bu tanıtımlar, Güney Koreli şirketin IFA 2015’i pas geçeceği anlamına gelmiyor.

samsung-gear-s2

Hali hazırda şirketin yeni amiral gemilerini tanıttığını göz önüne alırsak, Samsung’un IFA 2015’teki odak konusu akıllı saatler olacağa benziyor. Daha önceden Gear A olarak bilinen, sonradan adı Galaxy Gear S2 olarak değiştirilen yeni akıllı saat, 3 Eylül’de IFA 2015’te resmi olarak tanıtılacak.

Samsung’un mobil departmanı akıllı saatlerle sınırlı kalsa da, TV departmanının bolca yeni ürün tanıtması bekleniyor. Özellikle LG’nin tanıtması beklenen HDR TV’lere rakip modellerin tanıtılmasını bekliyoruz.

Motorola

Motorola, bu yılki IFA 2015 tanıtımını Lenovo ortaklığıyla gerçekleştirecek. Motorola-Lenovo ortaklığının, tablet, telefon ve bilgisayar alanlarında 10 yeni ürün tanıtacağı duyuruldu.

Hali hazırda üçüncü nesil Moto G, Moto X Play ve Moto X Style telefonlarıyla kısmen başarılı bir yıl geçiren Motorola’nın yeni bir telefon duyurusu yapmayacağı düşünülüyor.

moto 360

Akıllı telefon kategorisinde aktif olmaması beklenen Motorola elbette fuarı boş geçmeyecek. Geçtiğimiz günlerde ön siparişe açılan Moto 360 2 akıllı saatinin tanıtımda önemli bir yer kaplayacağı belirtildi.

HTC

Son zamanlarda HTC’nin çok ciddi bir finansal başarı sağladığı söylenemez. Belki bu sebepten dolayı HTC, genelde pek fazla yer almadığı IFA fuarında bu yıl varlığını hissettirmeyi planlıyor.

htc aero

Söylentiler, HTC’nin IFA 2015’te yeni bir amiral gemisi tanıtacağı yönünde. HTC 02 kod adlı cihazın HTC One M9’un yerini alması ve Ekim ayında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Sızan bir diğer HTC modeli ise Aero kod adlı HTC A9. Bu cihazın da önümüzdeki hafta resmi tanıtımının yapılması bekleniyor.

Huawei

Bütçe dostu akıllı telefon pazarında diğer teknoloji devlerine ciddi bir rakip olan Huawei’nin de IFA 2015’te yer alacağı duyuruldu. Huawei’nin IFA 2015’te yeni akıllı telefonlar ve tabletlerin yanı sıra, uzun bir süre önce tanıttığı ancak bir türlü piyasaya sürmediği Huawei Watch’u da yeniden tanıtması bekleniyor.

İddialara göre Huawei, yeni bir Nexus modeli için Google ile çalışıyor. Android Marshmallow’un resmi çıkışını yapacağı yeni Nexus modelinin IFA 2015’te tanıtılma ihtimali mevcut.

huawei mate s

Yeni bir Huawei Mate modelinin de IFA 2015’te görücüye çıkması bekleniyor. Huawei’nin dünya basınına gönderdiği bazı görsellerde “S” harfinin öne çıkarıldığını göz önüne alırsak yeni Huawei Mate modeli Huawei Mate S olarak adlandırılabilir.