Anasayfa Haber Yeni LG Nexus 5 Hakkında Önemli Bilgiler Sızdırıldı

Yeni LG Nexus 5 Hakkında Önemli Bilgiler Sızdırıldı

2015 model LG Nexus 5’in satış fiyatı ve teknik özellikleriyle ilgili yeni bilgiler basına sızdırıldı.

Mobil cihazlar dünyasını yakından takip ediyorsanız, Google’ın bu yıl iki Nexus akıllı telefonunu birden lanse edeceğini biliyorsunuz demektir. Birini Huawei’nin diğerini ise LG’nin üreteceği yeni Nexus akıllı telefonlarıyla ilgili bugüne dek pek çok sızıntı bilgi elde edildi. Şimdi ise LG’nin üreteceği Nexus cihazı olan 2015 model LG Nexus 5’le ilgili önemli yeni bilgiler geldi. Aktarılan bilgiler doğrultusunda cihazın hangi fiyatta satışa sunulacağı ve teknik özelliklerinin büyük bir kısmı belli oldu.

Buna göre yeni Nexus 5 gücünü Qualcomm’un Snapdragon 808 işlemcisinden alacak. Adreno 418 grafik ünitesine sahip olacak telefon ayrıca 3 GB RAM ve 5,2 inçlik Full HD ekrana sahip olacak. Cihazda pek çok amiral gemisi telefondaki gibi Quad HD çözünürlüğün yer almaması dikkat çekiyor. Ancak bunun fiyatı kısmak için olduğu düşünülüyor. Ayrıca USB-C desteğine de sahip olacak LG Nexus 5, 2.700 mAh batarya ile gelecek. Son olarak arka tarafında 12,3 MP ile ön tarafında 5 MP’lik kameraların yer alacağı ve 16 GB veya 32 GB dahili depolama seçenekleriyle satışa sunulacağı aktarılan bilgiler arasında.

LG Nexus 5’in ilk defa fiyatıyla ilgili bir sızıntı bilgi de sızdırıldı. Cihazın 349$’dan satışa sunulacağı söyleniyor. Her iki Nexus cihazının da resmi olarak önümüzdeki Ekim ayında tanıtılması bekleniyor.