Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #46 – Katırlardan Drone’lara Kargo Macerası

Kafa Ayarı #46 – Katırlardan Drone’lara Kargo Macerası

Kafa Ayarı’nın yeni bölümünde farklı diyarlarda yolculuk ediyor, araçları bırakıp yola katırlarla devam ediyoruz…

Bu ürünleri sipariş edip alıyor, kullanıyoruz ama bunlar nasıl, nerelerden nasıl geçip bize ulaşıyor? Kargo gerçekten gelip bizi bulamadığı için mi teslim edemiyor? Yoksa başka bir şeyler mi oluyor…

Çin’in kırsal bölgelerinde eşek ve katır sırtında ekran kartı taşınan yerlerden, Somalili korsanların cirit attığı sulara kadar pek çok yerde dolaşıyoruz. Yerli işlemcilerden, araştırma, geliştirme, üretim, ve dağıtım ağına teknoloji dünyasının fiziksel olarak üzerinde durduğu farklı ayaklardan bahsediyoruz. Konu Cebelitarık Boğazı açıklarında rota değiştiriyor çok acayip yerlerden geçiyor.

Demli çayınız ile iyi seyirler dileriz…

Disclaimer: Geldik, adreste bulamadık, kapıda güldük, asansör ile muhabbet ettik sonra gidip kahve içtik, kedi filan sevdik size bir not bıraktık. Sorumluluk kabul etmiyoruz. İşin esprisi bir yana, kargo görevlisi izleyicilerimiz lütfen alınmasın, elinize ayağınıza sağlık, emekleriniz için teşekkür ederiz.

Dipnot: Akdeniz’de Türkler ve korsanlar konulu Barbaros Hayrettin ve Turgut Reis gibi eserleriyle keyifli bir okuma sunan Feridun Fazıl Tülbentçi’yi tavsiye ederiz.
Dipnot 2: Gemi takip sistemi için Marinetraffic hızlı trenler bölümümüz için: Kafa Ayarı #5 – Hızlı Trenler ile Saatte 8000 Kilometre!

Görsel: Shutterstock