Anasayfa Haber Snapdragon 820 Hakkında Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Snapdragon 820 Hakkında Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Qualcomm, yeni nesil mobil işlemcisi Snapdragon 820’de ilk kez 64-bit Kryo CPU’sunu kullanacak.

Qualcomm’un 2016 için tasarladığı yeni nesil işlemcisi Snapdragon 820 ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Firma kendi blog sitesi üzerinden Snapdragon 820’de 2.2 GHz’e kadar frekans hızı elde edebilen yeni 64-bitlik Kryo CPU’suna yer vereceğini açıkladı. Firmanın belirttiğine göre bu CPU sayesinde Snapdragon 820’nin selefi olan Snapdragon 810’a kıyasla iki kat daha fazla performans sağlanacak ve güç tüketimi önemli oranda azalacak. Snapdragon 820’nun grafik ünitesi ise Adreno 530 modeli olacak.

Firmanın Snapdragon 820 ile ilgili kendi açıkladığı bilgi dışında, işlemcinin performansını ortaya koyan bir Benchmark sonucu da internete sızdı. Green Orange X1 Pro kod adlı bir telefonla AnTuTu Benchmark yazılımı kullanılarak yapıldığı anlaşılan testte, 82.307 gibi epey yüksek bir skor elde edildiği görüldü. Benchmark sonucu Snapdragon 820’nin gücünü gösteriyor gibi görünse de, ortada ilginç bir detay da var.

Sonuçlara göre Green Orange X1 Pro cihazında Full HD çözünürlükte ekran yer alıyor. Mevcut akıllı telefonların pek çoğunun Quad HD çözünürlükte ekran kullandığını göz önüne alırsak, bu skorun gerçek senaryo ile çok uyumlu olduğunu söylemeyiz. Zira çözünürlük ne kadar düşerse işlemcinin performansı da artış göstereceğinden, bu Benchmark sonucu biraz şişirilmiş görünüyor.

Qualcomm_Snapdragon_820_Benchmark

Qualcomm_Snapdragon_820_Benchmark_Skor