Anasayfa Haber Nokia C1 Hakkında Yeni Bilgiler Sızdırıldı

Nokia C1 Hakkında Yeni Bilgiler Sızdırıldı

Nokia’nın ilk gerçek Android akıllı telefonu C1 hakkında yeni bilgiler ve görseller basına sızdırıldı.

Microsoft’un 2013 yılında Nokia’nın Lumia departmanını satın alması esnasında imzalanan anlaşmaya göre, Nokia’nın belirli bir süre için yeniden telefon üretmesi yasaktı. Firmanın önümüzdeki yıl bitecek anlaşma süresinden sonra yeniden telefon pazarına girmek istediğine dair haberleri sizlerle paylaşmıştık. Hatta Nokia’nın son bir yıl içerisinde Alcatel-Lucent firmasını satın alması ve N1 adındaki Android işletim sistemi kullanan tabletini duyurması bu haberleri epey destekler nitelikteydi.

Şimdi ise Nokia’yı yeniden telefon pazarına sokacak ilk modeli olan C1’in render görüntüleri internete sızdırıldı. Nokia C1, firmanın Microsoft’la beraber çalıştığı zaman piyasaya sürdüğü Nokia X ya da Nokia XL gibi kısıtlı Android erişimine değil, tam fonksiyonlu Android işletim sistemine sahip olacak. Cihazın teknik özellikleri hakkında net bir şey söylemek mümkün değil ancak sızan bilgilere göre 720p çözünürlük sunan 5 inç ekranı, 8 MP arka kamerası, 5 MP ön kamerası, Intel işlemcisi ve 2 GB RAM’i olacak.

Telefonun bir Nokia hayranı tarafından hazırlanan sahte görsel olma ihtimali olduğunu da not düşelim. Zira firma tarafından yeniden akıllı telefon pazarına girilip girilmeyeceğine dair henüz bir açıklama gelmiş değil.