Anasayfa Haber HTC, 29 Eylül İçin Hazırlanıyor

HTC, 29 Eylül İçin Hazırlanıyor

HTC’nin yeni amiral gemisi A9’un tanıtılmasının beklendiği lansman için davetler yollanmaya başlandı.

HTC’nin One ismini terk ederek Aero ya da A9 ismiyle tanıtacağı yeni amiral gemisi akıllı telefonu bu ayın sonlarına doğru tanıtılabilir. Firma geçtiğimiz haftalarda 6 Eylül tarihinde bir telefon duyuracağını açıklamış ancak beklediğimiz amiral gemisi yerine orta seviye bir phablet olan HTC Desire 728 duyurulmuştu. Şimdi ise elimizde yeni bir tarih var. HTC, “Dünyanın en iyisi, en iyi ile buluşuyor” sloganıyla 29 Eylül tarihinde Tayvan’da gerçekleştireceği lansman için davet yollamaya başladı.

Firma amiral gemisi statüsünde telefon tanıtacağına dair herhangi bir bilgi vermedi, ancak slogandan şu ana kadar ki en iyi modelini duyuracağı anlaşılıyor. Ayrıca yine slogandan yola çıkarak firmanın 29 Eylül’de iki telefon birden tanıtacağını varsayabiliriz. Telefonlardan birinin A9 olacağı kesin gibi, ancak diğeri sürpriz bir gelişme oldu denebilir. Tahminlere göre bu ikinci cihazın yeni bir Butterfly modelinin olacağı düşünülüyor.

HTC A9’la ilgili şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla, teknik özellikleri arasında sekiz çekirdekli MediaTek Heilo X20 işlemci, Full HD ya da Quad HD ekran, 4 GB RAM ve RAW formatında fotoğraf çekim özelliği olan bir arka kamera yer alıyor.

Öyle görünüyor ki bu ay akıllı telefon pazarı epey hareketli geçecek. Apple’ın yarınki yeni iPhone lansmanı dışında, yine 29 Eylül tarihinde Google’ın da iki yeni Nexus akıllı telefonunun tanıtılması bekleniyor.