Anasayfa Haber Android Marshmallow Öne Çıkan Uygulamaları Engelleyecek

Android Marshmallow Öne Çıkan Uygulamaları Engelleyecek

Uygulamaların bir anda ekranda beliren özelliklerine sinir oluyorsanız, iyi bir haberimiz var.

Facebook’un Messenger uygulamasıyla kısa zamanda akım haline gelen, uygulamaların bir anda ekranda belirme özelliğine Android’in yeni versiyonu ile bir son geliyor. Google’ın yeni Nexus akıllı telefonlarını tanıtmasından sonra kullanıma açılacak yeni Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi, varsayılan sistem ayarlarında uygulamaların bildirim geldiğinde ekranda belirerek öne çıkma özelliğini engelleyecek.

Yeni Android sürümü ile beraber Uygulama İzinleri adlı yeni bir sistem kullanıma açılacak. Bu özellik, kullanıcıların isteğine bağlı olarak uygulamaların çeşitli özelliklerinin kullanılabilmesine izin verecek. Ekranda belirme özelliği ise varsayılan ayar olarak kapalı durumda olacak. Yani bir kullanıcının bu özelliği kullanabilmesi için telefonun ayarlar bölümünden spesifik olarak değişiklik yapması gerekecek.

Bir anda ekranda belirme özelliği pek çok uygulama geliştirici tarafından yenilikçi bir fonksiyon olarak nitelendirilse de, kullanıcıların hepsinin aynı görüşte olduğunu söyleyemeyiz. Hatta pek çok kullanıcı için bu durum telefonun kullanımını kolaylaştırmaktan çok zorlaştırıyor ve sinir bozucu olabiliyor.