Anasayfa Haber Sony Xperia Z5 Premium Hep 4K Çalışmayacak

Sony Xperia Z5 Premium Hep 4K Çalışmayacak

Xperia Z5 Ultra ekranı çizilmeye karşı kenarları ekrandan daha yüksek olacak şekilde tasarlanmış
Xperia Z5 Ultra ekranı çizilmeye karşı kenarları ekrandan daha yüksek olacak şekilde tasarlanmış

Sony’nin yeni amiral gemisi Xperia Z5 Premium, video veya fotoğraf oynatılmadığı sürece Full HD çözünürlükte çalışacak.

Sony geçtiğimiz hafta düzenlenen IFA fuarında 4K çözünürlük desteğine sahip dünyanın ilk akıllı telefonu olan Xperia Z5 Premium modelini duyurdu. Xperia Z5 Premium sahip olduğu yüksek çözünürlük ile kaliteli bir görüntü sunmayı vaat etse de, beraberinde getireceği olası ısınma ve pil tüketimi problemleri yüzünden epey eleştiri de alıyordu. Ancak son bilgilere göre cihazın 4K’nın dezavantajlarıyla ilgili çok fazla sıkıntısı olmayacak, çünkü belirli uygulamalar dışında 4K çözünürlükte çalışmayacak.

Bir Benchmark sitesini aktardığı bilgilere göre Xperia Z5 Premium, normal kullanım esnasında 1920×1080 yani Full HD çözünürlük sunuyor. Yalnızca 4K çözünürlükte video ya da fotoğraflar oynatıldığı zaman daha yüksek çözünürlükte görüntü sağlıyor. Bunun dışında piyasada 4K destekleyen hiçbir Android oyunu olmadığı için oyun oynarken de benzer şekilde yine Full HD modunda çalışıyor.

Sonuç olarak Sony Xperia Z5 Preimum her ne kadar 4K çözünürlük desteğine sahip ilk akıllı telefon unvanına sahip olsa da, elindeki kısıtlı imkanlar nedeniyle aslında o kadar da 4K bir telefon olmayacak. Sony Xperia Z5 Premium ön incelememize buradan ulaşabilirsiniz.