Anasayfa Haber Yabancı Piyasalarda DDR4 Bellekler Hayli Ucuzladı

Yabancı Piyasalarda DDR4 Bellekler Hayli Ucuzladı

Türkiye fiyatları kur farkı yüzünden artarken, dış piyasalarda DDR4 bellek fiyatları son üç ay içinde %25 oranında azaldı.

Bilgisayar pazarındaki görece durgunluk yüzünden donanım bileşenlerine olan talebin her geçen biraz daha düşmesiyle, DDR4 belleklerin fiyatı son üç ay içinde %25 oranında azaldı. DRAMeXchange firmasının yaptığı bir araştırmaya göre 2133 MHz frekansında 4 Gb DDR4 bellek modülü Haziran ayında ortalama olarak 3,6 dolardan işlem görüyordu.

Bu rakam Ağustos ayı itibariyle 3,3 dolara indi. Eylül’de ise 2,7 dolara kadar gerileyerek Haziran ayına kıyasla %25 oranında azalmış oldu. DDR4’ün yanı sıra DDR3 modüllerinin de fiyatları düşüyor, ancak doğal olarak yine de DDR4’ler hala daha pahalı konumda.

Aktarılan verilere göre küresel DRAM endüstrisinin toplam gelir miktarı, bu yılın ikinci çeyreğinde 11,4 milyar dolara ulaştı. Lakin bu da bir önceki çeyreğe kıyasla %4,8 oranında düştüğü anlamına geliyor. Araştırma firmasına göre 20 nm ve 21 nm’lik yeni üretim teknolojileri sayesinde DRAM’lerin üretim sayısı artıyor. Bu yüzden de fiyatlar düşüyor ve gelecek aylarda daha da düşeceği tahmin ediliyor.