Anasayfa Haber Pokemon GO ile Gerçek Dünyada Pokemon Yakalanacak

Pokemon GO ile Gerçek Dünyada Pokemon Yakalanacak

Nintendo oyuncuların gerçek dünyada Pokemon yakalayabilmesini sağlayacak yeni oyunu Pokemon GO’yu duyurdu.

Pokemon, özellikle 80’ler sonu, 90’lar başında doğmuş nesil için çok özel hatıralar taşıyan bir çizgi dizi. Eminim bu nesile dahil olan okurlarımız, okuldan eve gelir gelmez açılan televizyonu, ertesi gün yeni bölümle ilgili arkadaşlarla yapılan tartışmaları, Game Boy başında harcanan saatleri, taso kapışmalarını ve daha nice hatırasını daha dün gibi hatırlıyordur. Nintendo yeni oyunu Pokemon GO ile sizleri bu hatıralara geri götürecek.

Nintendo gerçek dünyada pokemon yakalayabileceğimiz Pokemon GO adlı yeni mobil oyununu duyurdu. Gerçek dünyada nasıl mı Pokemon yakalıyoruz? Hatırlarsanız Google birkaç yıl önce kendi yazılım firmalarından Niantic Labs aracılığıyla Android platformu için Ingress adlı gerçek dünya temalı bir oyun geliştirmişti. Oyuncular gerçek dünyada ziyaret ettikleri mekanlar doğrultusunda oyun içinde gelişim kaydediyorlardı. Pokemon GO da tam olarak bu konsepti kullanıyor.

Nintendo’nun Niantic Labs işbirliğiyle geliştirdiği Pokemon GO, kullanıcıların gerçek dünyada ziyaret ettikleri mekanlarda pokemon yakalaması üzerine kuruluyor. Oyuncular Pokemon’ları yakalamak dışında, başka oyuncularla mücadeleye girebiliyor ya da dilerlerse pokemonlarını takas edebiliyorlar. Ayrıca bazı mekanlarda bir çok oyuncunun Bluetooth ile bağlanabileceği özel etkinlikler de planlanıyor.

2016 yılında hazır olması planlanan oyun, iOS ve Android platformları için ücretsiz olarak sunulacak.