Anasayfa Haber Dell XPS 12, Klavyeli Bir Tablet Olacak

Dell XPS 12, Klavyeli Bir Tablet Olacak

Dell’in yeni XPS 12 modeli, Microsoft Surface ve iPad Pro’ya rakip olacak.

Microsoft’un Surface ile başlattığı harici klavyeye sahip tablet akımı önümüzdeki dönemlerde giderek yayılacak gibi görünüyor. Zira Surface benzeri tablet geliştiren en son firmalardan biri Apple oldu. Apple’ın yeni iPad Pro’su ile bu özellikteki tabletlerin popülaritesinin artması bekleniyor. Öyle görünüyor ki PC geliştiricilerinden Dell de bu akıma dahil olmak istiyor.

Dell_XPS_12

Dell’in harici klavyeye sahip hem tablet, hem dizüstü bilgisayar olarak kullanılabilen yeni ikisi bir arada cihazının görüntüleri internete sızdırıldı. Windows 10 işletim sistemi kullanacak Dell XPS 12 adlı cihaz, 4K Ultra HD (3840×2160) çözünürlük desteğiyle geliyor. 4K desteği her ne kadar epey pil tüketebilecek bir özellik olsa da, sızdırılan bilgiye göre cihaz 10 saate kadar pil ömrü sunabilecek.

Thunderbolt 3 desteği sayesinde hızlı veri akışı da mümkün kılınacak. Ayrıca arka tarafında 8 MP ve ön tarafında da 5 MP olmak üzere iki kamerası yer alıyor. Sızdırılan bilgiler arasında ne yazık ki kullanılan işlemci, grafik birimi ya da RAM gibi detaylar yer almıyor. Fiyat hakkında da henüz bir şey söylemek mümkün değil, ancak Dell XPS 12, Ekim ayında tanıtılabilir.