Anasayfa Haber HTC Aero Modelinin Benchmark Sonuçları Sızdı

HTC Aero Modelinin Benchmark Sonuçları Sızdı

HTC’nin yeni amiral gemisi One A9’da 10 çekirdekli işlemci kullanılacak.

Bugüne kadar hakkında pek çok haber duyduğumuz HTC’nin Aero kod adlı yeni telefonu hakkında önemli bir bilgi sızdırıldı. Geekbench ile elde edilen benchmark bilgileri, bu yeni cihaza güç verecek işlemcinin detaylarını ve diğer teknik özelliklerini ortaya koyuyor.

Benchmark sonucuna göre HTC One A9 telefonu, Android’in 5.1.1 Lollipop işletim sistemini kullanıyor ve MediaTek’in yeni nesil işlemcisi olacak 10 çekirdekli Helio X20 modelinden güç alıyor. Bu çekirdeklerden 4 tanesi hafif işlemler gerçekleştirilirken kullanılan 1,4 GHz hızındaki Cortex-A53 olacak. Orta düzey işlemler için 2,0 GHz hızında 4 adet Cortex-A53 yer alacak. Son olarak yüksek grafikli oyunları oynatmak gibi zorlu işlemler içinse 2,5 GHz’lik iki adet Cortex-A72 çekirdeği görev alacak. Telefonda ayrıca 4 GB RAM ve teorik olarak 300 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme hızına imkan veren LTE Cat.6 ağ bağlantı desteği yer alıyor.

HTC_One_A9_Benchmark

Telefonun teknik özellikleri kadar benchmark puan sonucu da dikkat çekiyor. Tekli çekirdek testinden 1835 ve çoklu çekirdek testinden 5884 puan almayı başarıyor. Bu da Samsung’un şu anki en iyi işlemcisi olan Exynos 7420’den daha iyi bir sonuç çıkardığı anlamına geliyor.

HTC One A9, büyük bir ihtimalle firmanın 29 Eylül için davet yolladığı lansmanda tanıtılacak. Etkinlikte One A9’un yanı sıra bir üst düzey akıllı telefon ya da bir akıllı saatin de tanıtılması bekleniyor.