Anasayfa Haber Microsoft, Yeni Windows 10 Cihazlarını Ekim Ayında Tanıtacak

Microsoft, Yeni Windows 10 Cihazlarını Ekim Ayında Tanıtacak

Microsoft, 6 Ekim tarihinde Windows 10 işletim sistemi kullanan Lumia 950, Lumia 950 XL ve Surface Pro 4 cihazlarını tanıtacak.

Microsoft’un yeni Windows 10 cihazlarını tanıtacağı tarih 6 Ekim olarak kesinleşti. Firma New York’da gerçekleştireceği etkinlik için basına davet yollamaya başladı. Etkinlik, “Windows 10 cihazlarıyla ilgili heyecan verici haberlerimiz var” sloganıyla yapıldığından, 6 Ekim’de bizleri hangi ürünlerin beklediğini az çok tahmin etmek mümkün.

Etkinlikte Microsoft’un Windows 10 tabanlı dört cihaz tanıtması bekleniyor. Daha önce hakkında pek çok haber sızan Lumia 950 ve Lumia 950 XL, tanıtılacak akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Firma çok uzun zamandır bir model duyurmadığından, büyük ihtimalle Lumia serisinin yeni amiral gemisi olacaklar. Aynı zamanda firmanın Windows 10 işletim sistemi kullanan ilk akıllı telefonları olma özelliği de taşıtacaklar.

Telefonların yanı sıra şirketin yeni nesil ikisi bir arada cihazı olan Surface Pro 4, etkinlikte tanıtılması yüksek ihtimalli olan ürünler arasında. Surface Pro 4’ün selefine kıyasla daha büyük ekran, daha fazla çözünürlük desteği sunacağı, ayrıca daha ince ve daha hafif olabileceği söyleniyor. Son olarak akıllı bileklik Microsoft Band’in yeni bir modelinin de 6 Ekim’de gün ışığına çıkması bekleniyor.

Microsoft_Windows_10_Davet