Anasayfa Haber Apple Kullanıcıları Stok Uygulamaları Silebilecek

Apple Kullanıcıları Stok Uygulamaları Silebilecek

Apple kullanıcıları yakında iOS cihazlarında kurulu gelen ama hiç kullanmadıkları stok uygulamaları silme imkanına kavuşacaklar.

Apple’ın iOS cihazlarında fabrikadan yüklü olarak gelen ve kullanıcıların silmesinin mümkün olmadığı stok uygulamalar artık silinebilecek. Apple CEO’su Tim Cook, kullanıcıların yerel uygulamaları silebilmesi için bir yol aradıklarını duyurdu.

Cook’un söylediğine göre, cihazda oluşabilecek bazı problemler nedeniyle bu tip uygulamaların hepsini silebilmek mümkün olmayacak. Ancak kullanıcılar en azından hiçbir zaman kullanmadıkları ve silemedikleri bir takım uygulamalardan kurtulabilecek.

Mail, Safari, Kamera ve App Store gibi uygulamalar iOS işletim sisteminin çekirdek yazılımları olduğundan, bunları silmek mümkün olmayacak. Ancak Pusula, İpuçları ve Stoklar gibi uygulamaların cihazdaki varlığı çok da önemli rol oynamıyor. Hatta pek çok kullanıcı bu uygulamaları kullanmıyor bile. Henüz bir tarih verilmedi ama yakın gelecekte bu tip uygulamaları iPhone ve iPad üzerinden silmek mümkün olacak.