Anasayfa Haber Facebook “Dislike” Tuşuna Kavuşacak

Facebook “Dislike” Tuşuna Kavuşacak

Facebook kullanıcıların uzun zamandır beklediği “Dislike” butonu nihayet gerçek oluyor.

Sosyal paylaşım ağı Facebook’un “Like” (Beğen) butonu özelliği neredeyse ilk en başından beri var. Bu özelliğin tam zıt mantığıyla hareket edecek bir “Dislike” (Beğenme) butonunun gelip gelemeyeceği ise yıllardır tartışılıyor. Dislike özelliğinin gelmesi için kullanıcıların büyük bir bölümünden istek gelse de, Facebook yetkilileri insanları rencide edebileceği ya da saygısızlık olarak algılanabileceğini sebep göstererek, bugüne kadar bu konuya hep soğuk yaklaştılar.

Öyle görünüyor ki Facebook nihayet konuyla ilgili tutumunu değiştirmeye hazırlanıyor. Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, konuyla ilgili olarak insanların çok uzun zamandır Dislike butonunu istediklerini ve bu konuda çalışmalara başladıklarını dile getirdi. Zuckberberg, Dislike butonunun arkasındaki fikrin, insanları rencide edecek şekilde olmadığını, daha çok empati ifade etmek için olduğunu vurguladı. Bu özelliğin Facebook’u bir forum sayfasına çevirecek şekilde kullanılmaması istediklerini, bir başkasına zarar verebilecek üzücü bir paylaşımın altında kullanılması gerektiğini söyledi.

Zuckerberg her ne kadar Dislike’ın belirli koşullarda kullanılması gereken bir özellik olduğunu belirtse de, bunun sınırını ayarlamak epey zor olacaktır. Zira pek çok kişi kendisiyle aynı düşüncede olmayan bir paylaşımın altına Dislike’ı basacaktır. Facebook’un yeni özelliği ne zaman kullanıma açılacak bilinmiyor, ancak şu an için test aşamasında olduğundan çok uzun sürmeyecektir.