Anasayfa Haber Sanal Gerçeklik Pazarında Büyüme Bekleniyor

Sanal Gerçeklik Pazarında Büyüme Bekleniyor

2020 yılında 30 milyondan fazla sanal gerçeklik cihazının satılacağı öngörülüyor.

Oyunlar için geliştirilen sanal gerçeklik cihazlarının yakın bir gelecekte epey popüler olacağı yolunda tahminler yürütülüyor. Firmalar VR konusunda son birkaç yıldır hem donanım, hem de yazılım tarafında çalışıyorlar. Önümüzdeki yıl içinde pek çok firmanın ilk sanal gerçeklik cihazını satışa çıkarması bekleniyor.

Juniper Research adlı bir araştırma firmasının konuyla ilgili bazı tahminleri var. Analize göre sanal gerçeklik cihazları piyasaya sürüldükten sonra ilk bir yılda 3 milyon adet satacak. 2020 yılına kadar ise 30 milyondan fazla cihaz satışının gerçekleşmesi bekleniyor. Ayrıca firmaların 2020 yılına kadar cihaz satışlarından toplamda 4 milyar dolar gelir edeceği söyleniyor.

Araştırmacılar sanal gerçeklik cihazlarının her geçen yıl daha da popüler olacağı tahminini birkaç sebebe bağlıyor. Zaman geçtikçe uygulamalar ve oyunlarda artacak grafik kalitesi, düşecek fiyatlar ve donanım bazında da gelişecek kalite ile her geçen yıl daha fazla kullanıcıya ulaşılacağı düşünülüyor.

Önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek sanal gerçeklik cihazları arasında Facebook’un Oculus Rift’i, HTC ve Valve’ın Vive’ı ve Sony’nin PlayStation VR’ı yer alıyor. Bu üç cihazın çizeceği yol doğrultusunda muhtemelen ilerleyen dönemlerde başka firmalar da sektöre katılacaktır.