Anasayfa Haber WatchOS 2 Beklenenden Geç Çıkacak

WatchOS 2 Beklenenden Geç Çıkacak

Apple Watch kullanıcıları akıllı saatlerini watchOS 2 sürümüne yükseltebilmek için bir süre daha beklemek zorunda kalacaklar.

Apple geçtiğimiz hafta düzenlediği lansmanda yeni nesil mobil işletim sistemi iOS 9 ve ikinci nesil akıllı saat işletim sistemi watchOS 2’nin kullanıma açılacağı tarihi 16 Eylül olarak duyurmuştu. iOS 9 planlandığı gibi dün indirmeye açıldı ve milyonlarca kullanıcı yeni işletim sistemini denemeye başladı. Ancak watchOS 2 için bir süre daha beklemeniz gerekecek. Firma önemli bir hatanın keşfedilmesi yüzünden watchOS 2 güncellemesini ertelemeye karar verdi.

Apple konuyla ilgili yaptığı bildiride, watchOS 2 sisteminde önemli bir hata keşfettiklerini ve bunu düzeltmenin beklediklerinden uzun sürdüğünü açıkladı. Güncellemenin ne zaman hazır olacağıyla ilgili net bir tarih açıklanmadı ancak “en kısa zamanda” şeklinde yuvarlama bir süre zarfı verildi.

WatchOS 2, Apple’ın akıllı saati için ilk büyük güncelleme olma özelliği taşıyor. Güncellemeyle beraber özellikle üçüncü parti geliştiriciler için önemli yenilikler geliyor. Daha gelişmiş bir Siri, yeni kadranlar ve daha pek çok özellik de Apple Watch için gelecek yenilikler arasında yer alıyor.