Anasayfa Haber Amazon Yeni Ucuz Tabletini Tanıttı

Amazon Yeni Ucuz Tabletini Tanıttı

Amazon, aralarında 50$’dan satılan 7 inçlik tabletinin de yer aldığı yeni Fire tabletlerini ve Fire TV dijital medya oynatıcısını tanıttı.

E-ticaret devi Amazon yeni tabletlerini resmen duyurdu. Tabletler arasında en çok basitçe Fire olarak adlandırılan 7 inçlik model dikkat çekiyor. Fire tabletinin yüksek teknik özellikleri yok, ancak yalnızca 50$ fiyat etiketine sahip olması yüzünden bütün ilgiyi bu ürün topluyor. 1024×600 piksel çözünürlük sunan cihaz, 1,4 GHz hızında 4 çekirdekli işlemciye, 8 GB dahili depolama alanına, microSD kart desteğine, 1 GB RAM’e, ön ve arka kameralara ve 7 saate kadar pil ömrü sunan bataryaya sahip.

Android Lollipop’un modifiye edilmiş bir versiyonu olan Fire OS 5 işletim sistemini kullanan cihaz, özelliklerine kıyasla epey uygun bir fiyattan satışa sunuluyor. Tabii cihazın kalitesinin nasıl olacağıyla ilgili bir yorum yapamıyoruz. Fire tableti o kadar ucuz ki, Amazon toplu almak isteyenler için 6’lı tablet paketini 250 dolardan sattığı bir kampanya da sunuyor. Bu kampanya ile tabletlerin tanesi 40 dolara gelmiş oluyor.

Amazon_6lı_Tablet

Amazon, 50 dolarlık Fire tabletinin yanı sıra, Fire HD 8, Fire HD 10 ve Fire Kids Edition olmak üzere üç farklı tablet modeli daha duyurdu. Sizin de fark etmiş olabileceğiniz üzere firma “Kindle” model isimlendirmesini tamamen terk etmiş görünüyor. Firmanın geçen sene çocuklar için geliştirdiği tabletin bir üst modeli olan Fire Kids Edition, özel dayanıklı bir kasaya sahip ve iki yıl boyunca sorgusuz sualsiz garanti kapsamı sunuyor.

Amazon_Fire_Kids_Edition

Fire HD tabletleri ise 8 ve 10,1 inç olmak üzere iki farklı ekran boyu modeline sahip. Her iki cihazında teknik özellikleri arasında 1280×800 piksel çözünürlük desteği, 1,5 GHz dört çekirdekli işlemci, Dolby Audio destekli Stereo hoparlörler, 5 MP arka kamera, HD ön kamera, microSD kart desteği ve 8 saate kadar pil ömrü sunabilen batarya yer alıyor. Fire modelinde olduğu gibi Fire HD tabletinde de Fire OS 5 işletim sistemi kullanılıyor. Fire HD 8 tableti 8 GB ve 16 GB dahili depolama seçenekleriyle 150 dolardan başlayan fiyatlarla, Fire HD 10 ise 16 GB ve 32 GB seçenekleriyle 230 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Amazon_Fire_HD

Amazon, yukarıda bahsettiğimiz dört tabletin yanı sıra 4K içerik sunabilen Fire TV adlı yeni dijital medya oynatıcısını da tanıttı. Cihaz, MediaTek’in 64-bitlik MT8173 işlemci modelini kullanıyor. Bu da iki adet 2,0 GHz hızında çalışan Cortex-A72 ve iki adet 2,0 GHz hızında çalışan Cortex-A53 çekirdeğine sahip olmasına, ayrıca grafik birimi için PowerVR GX6250 GPU’sunu kullanmasını sağlıyor. 8 GB dahili depolama alanı, microSD kart desteği ve 2 GB RAM’e sahip Fire TV’nin en önemli özelliklerinden biri ise Alexa adlı bulut tabanlı sesli komut asistanı desteğiyle gelmesi.

Alexa ile kullanıcılar, sesli komut vererek istedikleri içerikleri oynatma, hava durumu sorgulama ve maç sonuçlarını öğrenme gibi fonksiyonları gerçekleştirebilecekler. Tam anlamıyla Apple’ın geçtiğimiz hafta tanıttığı yeni nesil Apple TV’ye rakip niteliğinde geliştirilmiş cihaz, 100 dolar fiyat etiketinden satışa sunulması ile Apple’a karşı önemli bir avantaj elde ediyor. Ön siparişe açılan Fire TV’nin sevkiyatına 5 Ekim’de başlanacak. Tabletlerin satışına ise Amazon’un internet sitesinden başlandı.

Amazon_Fire_TV