Anasayfa Haber Google, Glass Projesini Diriltecek

Google, Glass Projesini Diriltecek

Google Glass cihazını geliştiren ekibin adı Project Aura olarak değişecek.

Google’ın uzun zaman üzerinde çalıştığı, ancak bu yılın başlarında test sürecini durdurma kararı aldığı giyilebilir teknolojisi olan Google Glass yeniden gündeme geliyor. Henüz resmi nitelikli olmayan bilgilere göre Google, akıllı gözlüğü Google Glass’ı geliştiren ekibi bundan böyle Project Aura olarak adlandıracak.

Project Aura ismi, firmanın modüler telefon geliştiren bir başka ekibi olan Project Ara ile epey benzerlik gösterdiğinden ikisini karıştırmamak gerekiyor. Ekibin liderliğini Google Glass’ın başındaki isim olan Ivy Ross üstlenecek. Project Aura, Google Glass’ın yanı sıra başka giyilebilir teknolojiler üzerinde de çalışmalar yürütecek.

Project Aura ekibine yakın zamanda yeni çalışanlar da katılacak. Aktarılan bilgilere göre Amazon’un geçtiğimiz ay içinde kapattığı donanım geliştirme departmanı Lab126 ekibinden ayrılan mühendisler, geliştiriciler ve proje yöneticileri Project Aura’ya transfer olacak.

Google Glass’ın tüketici sürümünün ne zaman satışa çıkacağı hala daha belirsizliğini koruyor. Ancak sızan bilgilere göre cihazın hazır olması için en azından bir yıl daha gerekiyor.