Anasayfa Haber AVG İnternet Tarama Verilerinizi Satabilecek

AVG İnternet Tarama Verilerinizi Satabilecek

Anti virüs firmalarından AVG, değiştirdiği gizlilik politikaları çerçevesinde kullanıcıların tarama verilerini satma hakkına sahip olacak.

Popüler anti virüs firmalarından AVG, yazılımının ücretsiz sürümü sayesinde bugün pek çok kullanıcının bilgisayarında koruma sağlıyor. Lakin firmanın daha fazla para kazabilmek için değiştirdiği gizlilik politikası, pek çok kullanıcının tepkisini çekecek ve hatta yazılımı bilgisayarından silmeye teşvik edecek gibi görünüyor.

Yeni gizlilik politikası gereğince, AVG kullanıcıların kişisel olmayan verilerini toplama ve üçüncü şahıslara para karşılığı satma hakkına sahip olacak. Toplanan veriler kapsamında kullanıcıların tarama ve arama geçmişleri, internet sağlayıcı bilgileri, yükledikleri uygulamalar ve bu uygulamaları nasıl kullandıkları yer alıyor.

Her ne kadar satılan bilgiler arasında kullanıcıların kişisel bilgileri yer almıyor olsa da, yine de insanın kafasında soru işareti bırakıyor. Bakalım kullanıcılar AVG’nin yeni gizlilik politikasına nasıl tepki gösterecekler? Yeni gizlilik politikaları 15 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacak.