Anasayfa Haber Google, Yeni Nexus Cihazlar İçin Tarih Verdi

Google, Yeni Nexus Cihazlar İçin Tarih Verdi

Google, yeni Nexus akıllı telefonlarını, Android 6.0 Marshmallow işletim sistemini ve ikinci nesil Chromecast’i 29 Eylül’de tanıtacak.

Android hayranlarının uzun zamandır beklediği gün nihayet resmileşti. Google, Android işletim sisteminin en yeni sürümü 6.0 Marshmallow ve iki yeni Nexus akıllı telefonunu tanıtacağı etkinliği 29 Eylül’de gerçekleştireceğini açıkladı. Türkiye saatiyle 19:00’da San Francisco’da gerçekleşecek etkinlik için basın davetleri yollanmaya başlandı.

Google_29_Eylül_davet

Google’ın 29 Eylül günü gerçekleştireceği etkinlikte bizleri neler bekliyor olacak? Google bugüne kadar her yeni sürüm işletim sistemini, beraberinde bir Nexus akıllı telefonla beraber duyurdu. Ancak bu yıl farklı olarak iki akıllı telefon birden tanıtılması bekleniyor. Bugüne kadar öğrendiğimiz bilgiler doğrultusunda bu telefonlardan birinin üretimini LG’nin, diğerinin ise Huawei’nin üstlendiğini biliyoruz.

LG’nin geliştireceği telefonu 5 inçlik ekrana sahip olması nedeniyle, aynı 2013 yılında geliştirdiği Nexus gibi LG Nexus 5 olarak adlandıracağını varsayıyorduk. Ancak cihazın resmi adının Nexus 5X olacağı ortaya çıktı. Teknik özelliklerini de şöyle bir toparlayacak olursak, cihazda 5,2 inçlik 1080×1920 çözünürlük sunan LCD ekran, 1,8 GHz hızında altı çekirdekli Snapdragon 808 işlemci, Adreno 418 GPU, 2 GB RAM,  32 GB/64 GB dahili depolama alanı, 13 MP arka kamera, 5 MP ön kamera, 2.700 mAh batarya ve Cat 6 hızında LTE bağlantı desteği olması bekleniyor.

LG_Nexus_5

Huawei’nin üretimini üstlendiği akıllı telefonun da benzer şekilde Nexus 6 olarak adlandırılacağı sanılıyordu. Ancak son bilgilere göre bu telefonun da resmi adı Nexus 6P olacak. Yine bugüne kadar aktarılan tüm bilgileri toparlarsak, cihazın teknik özellikleri arasında 1440×2560 çözünürlüğe sahip 5,7 inç ekran, 2 GHz hızında sekiz çekirdekli Snapdragon 810 işlemci, Adreno 430 GPU, 3 GB RAM, 32 GB/64 GB/128 GB dahili depolama alanı, 12 MP arka kamera, 8 MP ön kamera ve 3.500 mAh batarya olması bekleniyor.

Huawei_Nexus_6_03

Her iki yeni Nexus akıllı telefonu da Google’ın yeni nesil mobil işletim sistemi olan Android 6.0 Marshmallow’u kullanacak. Büyük ölçüde hata onarımlarına odaklanacak yeni nesil işletim sistemiyle pil kullanımında daha iyi optimizasyon yapılması ve daha pek çok geliştirme sağlanması bekleniyor. Ayrıca uygulama izinleri, mobil ödeme, pil ömrünü iki kat uzatacak yeni bir uyku modu ve Android Pay ile uyumlu parmak izi sensörü desteği gibi pek çok yeni özellik eklenecek.

Chromecast

Son olarak, Google’ın 29 Eylül’de bir cihazı daha tanıtma ihtimali var. Google’ın yalnızca bir USB bellek boyutunda olan dijital medya oynatıcısı Chromecast’in ikinci sürümü de 29 Eylül’de tanıtılabilir. Bir HDMI Dongle’ı olan Chromecast, kullanıcının iOS veya Android cihazındaki içerikleri televizyona aktarmasını sağlıyor. Söylenene göre ikinci nesil Chromecast ile Wi-Fi performansı geliştirilecek ve “Fast Play” adlı bir özelik ile daha hızlı bağlantı sağlanacak, içeriklerin oynatımı iyileştirilecek. Chromecast Audio adlı yeni bir özellikle cihazı herhangi bir hoparlör ya da ses sistemine bağlamak mümkün olacak ve telefon veya tabletteki ses içerikleri aktarılabilecek. Ayrıca Spotify desteği de sağlanarak bu servise üyeliği olan kullanıcıların müzik içeriklerini aktarması sağlanabilecek.