Anasayfa Haber Tesla Model X, Eylül Sonunda Satışa Çıkacak

Tesla Model X, Eylül Sonunda Satışa Çıkacak

Tesla’nın elektrikli SUV aracı Model X’in satışına 29 Eylül tarihinde başlanacak.

Geliştirdiği elektrikli otomobillerle tanınan Amerikan otomotiv firması Tesla’nın uzun zamandır beklenilen Model X aracının satışına 29 Eylül’de başlanacak. Tesla Motor firması ilk teslimatı yapacağı günün etkinliği için basına ve alıcılara davetiye yollamaya başladı. Firmanın sedan tipi elektrikli aracı Model S’in SUV versiyonu olan Model X, 2012 yılında ilk prototip modeli tanıtıldığından beri bekleniyor.

Model X, Model S’den yaklaşık %10 daha ağır olsa da, iki araç da %60 oranında aynı parçaları kullanıyor. 90 kW/saat kapasiteli lityum iyon bataryaya sahip araç, tek şarjla 400 km yol alabiliyor. Sıfırdan 100 kilometreye 3,1 saniyede çıkabilen Model X, piyasadaki en hızlı SUV araçlardan biri olacak.

Tesla, prototip modelini tanıttığından bu yana Model X için 20.000’den fazla ön sipariş talebi aldı. İlk teslimatlar firmanın 29 Eylül’de düzenleyeceği etkinlikte gerçekleşecek. İlk dağıtımını gerçekleştireceği araçları özel sürüm olarak geliştiren firma, bu modellerin satışını 132.000 ila 144.000 dolar arasında fiyatla gerçekleştirdi. Standart Model X’lerin ise 80.000 dolardan satışa sunulması bekleniyor.