Anasayfa Haber Apple Elektrikli Otomobil 2019 Yılında Gelebilir

Apple Elektrikli Otomobil 2019 Yılında Gelebilir

Apple’ın ilk elektrikli otomobilinin 2019 yılına kadar hazır olacağı söyleniyor.

Apple’ın Project Titan kod adlı elektrikli otomobil üretme çalışmaları olduğu biliniyordu. Yeni bilgilere göre projenin gerçekleşmesi için o kadar da uzun bir süre beklemeyeceğiz. Firmanın 2019 yılına kadar ilk elektrikli aracını hazır edeceği söyleniyor.

Söylentiye göre Apple, Titan projesinin bir an evvel hazır olabilmesi için yoğun bir çalışma içine girmiş. 600 kişilik ekibin yalnızca bu projeye atandığı söyleniyor. Otomobiller akıllı telefon ve tabletlere kıyasla çok daha karmaşık yapıda olduğundan ve Apple’ın bu konuda daha önce hiçbir tecrübesi olmadığından, aracın daha ileri bir tarihte hazır olması bekleniyordu. Ancak Apple bu projeye epey öncelik vermiş görünüyor.

Apple’ın üreteceği ilk elektrikli araçla ilgili şimdilik fazla bir bilgi yok. Ancak firmanın ABD’deki resmi motorlu araç kayıt bürosunu ziyaret ettiği ve araç geliştirme yönetmeliklerini görüştüğü biliniyor. Ayrıca firmanın elektrikli otomobil üretimi konusunda en uzman markalardan biri olan Tesla’daki bazı çalışanları kendi bünyesine çekmeye çalıştığı da biliniyor.