Anasayfa Haber Foxconn, Sharp’ın LCD Bölümünü Satın Alabilir

Foxconn, Sharp’ın LCD Bölümünü Satın Alabilir

Sharp’ın LCD ekran bölümü, Foxconn ve Apple tarafından kurulacak bir ortaklıkla satın alınabilir.

Foxconn, halen Apple, Sony, Intel, Microsoft ve daha pek çok teknoloji firması için imalat sağlıyor. Son raporlara göre Foxconn, son zamanlarda para kaybeden Sharp’ın LCD ekran işini satın almak istiyor. Firmanın satın almada fon yardımı sağlaması için kendi müşterilerinden Apple ile ortaklık kurabileceği de söyleniyor.

Satın alma işleminin gerçekleşmesi halinde Foxconn iş hacmini büyütecek ve Apple da pek çok cihazında zaten kullandığı Sharp ekranlarını daha ucuza temin edecek. Örneğin Apple’ın son geliştirdiği iPad Pro modelinde Sharp’ın IGZO ekran panelleri kullanılıyor. Sharp da LCD ekran bölümünü satarsa eline yüklü miktarda sıcak para geçecek ve ekonomisini toparlamak için yeterli zaman kazanacak. Yani üç firma da bu anlaşmadan epey kârlı çıkacak.

Ancak Sharp’ın Foxconn dışında Innovation Network of Japan (INCJ) adlı Japonya merkezli bir halka açık özel yatırım şirketiyle de konuştuğu söyleniyor. INCJ’nın aracılığı ile bir diğer Japon ekran üreticisi olan Japan Display ile birleşme yoluna da gidilebilir. Eğer bu ihtimal gerçekleşirse birleşmeden doğacak yeni firmanın ekran fiyatlarını artırma olasılığı yüksek görünüyor.

Foxconn geçmişte Sharp’a benzer tekliflerde bulunmuş ancak Japon ekran üreticisi hiçbir zaman anlaşmayla sıcak bakmamıştı. İşin içine Apple’ın dahil olmasıyla görüşmelerin tekrar gündeme gelebileceği söyleniyor.