Anasayfa Haber Nvidia, İlk Pascal GPU Testlerine Başladı

Nvidia, İlk Pascal GPU Testlerine Başladı

Nvidia’nın Pascal mimarisini kullanan yeni nesil grafik işlemcisi GP100’ün ilk örnekleri üretildi ve testlerine başlandı.

Nvidia’nın 2016’da piyasaya süreceği GeForce 1000 serisi ekran kartlarına güç verecek Pascal mimarisinin ilk grafik birimi olan GP100 GPU’sunun ilk örnekleri başarıyla üretildi. Gelen haberlere göre GP100 grafik biriminin testlerine oldukça fazla sayıda donanım ve yazılım geliştiricisinin yaşadığı Hindistan’da başlandı.

Pascal mimarisini kullanan GP100 GPU’sunun teknik detayları ile ilgili şimdilik fazla bir bilgi yok. Ancak 16 nm FinFET teknolojisiyle üretilen Pascal grafik birimleri daha önceden bilindiği üzere HBM2 hafıza kullanarak işlemci başına 32 GB’a kadar bellek kullanımına olanak sağlayacak.

Ayrıca Pascal mimarisi sayesinde GPU başına 17 milyara kadar transistör ve 6000 Stream işlemcisinin kullanımı mümkün olacak. GP100 biriminin de tüm bu yeniliklerden faydalanması bekleniyor. GP100 GPU’sunu kullanan ilk ekran kartlarının önümüzdeki senenin ortalarına doğru hazır olacağı tahmin ediliyor.