Anasayfa Haber Star Trek Sevenlerin Hayalleri Gerçek Oluyor

Star Trek Sevenlerin Hayalleri Gerçek Oluyor

Star Trek’teki Enterprise uzay gemisinin sanal gerçeklik simülasyonu yapılıyor.

Star Trek hayranlarının en büyük hayallerinden biri, filmlerdeki Enterprise uzay gemisini gezebilmektir herhalde. Enterprise’ın gerçek boyutlu bir modelinin inşa epey masraflı olacağından, bu ihtimalin gerçek olabilmesi için geriye yalnızca sanal gerçeklik seçeneği kalıyor. Jason B adlı bir 3 boyutlu içerik üreticisi, Oculus Rift sanal gerçeklik cihazı için Enterprise gemisinin bir modülünü geliştirdi.

Aşağıdaki videodan izleyebileceğiniz üzere Jason, bu proje için epey emek sarf etmiş ve geminin her detayı için uğraşmış görünüyor. Unreal Engine 4 motorunun kullanılması sayesinde grafikler de epey göz dolduruyor. Simülasyon ile hiçbir engel ya da bekleme süresi olmaksızın Enterprise gemisindeki her odaya girilebiliyor ve detaylı olarak incelenebiliyor.

Enterprise D Hangar

Jason bir hobi olarak başlayan ve sadece geminin tek bir güvertesini temel alan bu çalışmasını, dışarıdan gelecek olası mali destekle birleştirip, tüm gemiyi modellemek istiyor. Seçilen gemi ise Next Generation filmlerinde görülen Enterprise D modeli. Galaxy sınıfı olarak bilinen bu gemi, Star Trek evreninde Federasyon tarafından inşa edilmiş en büyük sınıflardan biri. Bu deneyimi yaşamak isteyen kullanıcıların ise Oculus Rift’in piyasaya sürülmesini beklemesi gerekecek.

https://www.youtube.com/watch?v=uK9ijZeHWjI