Anasayfa Haber Facebook’a 360 Derece Video Desteği Geldi

Facebook’a 360 Derece Video Desteği Geldi

Sanal gerçeklik yaratmak için tasarlanmış 360 derece videolar artık Facebook haber akışından izlenebilecek.

Facebook’un sanal gerçeklik pazarına gösterdiği ilgi artık herkes tarafından biliniyor. Firma geçtiğimiz yıl 2 milyar dolara Oculus Rift sanal gerçeklik cihazı projesini satın alarak bu konuda ciddi olduğunu göstermişti. Facebook şimdi de kullanıcıların görüntüde istediği yöne bakabilmesini sağlayan 360 derece video desteğini, sosyal paylaşım sitesinin haber akışına ekledi.

Peki 360 derece videolar nasıl izlenebiliyor? Kullanıcılar 360 derece destekli bir videoda basitçe görüntüye tıklayıp sağa ya da sola kaydırarak videoya istedikleri açıdan bakabiliyorlar. YouTube’un daha önceden sağladığı 360 derece videolar ile aynı mantıkla çalışıyor denebilir. Bu videoları mobil cihazından açan kullanıcılar, cihazlarını sağa ya da sola yatırarak da açı değiştirebilecekler. Mobil platformlarda şimdilik yalnızca Android için destek sağlanıyor. iOS için önümüzdeki ayları beklememiz gerekecek.

360 derece videoları izlemesi eğlenceli olabilir, ancak bu tip videolardan çekmek isterseniz özel ekipmana ihtiyaç duyacağınızı belirtelim. GoPro’nun geçtiğimiz haftalarda tanıttığı yeni Odyssey kamera sistemi bu şekilde video çekmek için geliştirilen ekipmanlardan biri. Ayrıca Star Wars, Discovery, VICE, Saturday Night Live ve LeBron James & Uninterrupted da 360 derece içerik sunan yayıncılar arasında yer alıyor.