Anasayfa Haber iPhone Kuyruğunda Bekleyenler Arasında Robot Var

iPhone Kuyruğunda Bekleyenler Arasında Robot Var

Apple hayranları bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Bir kullanıcı sırada bekleyecek vakti olmadığından, kendi yerine beklemesi için robot tuttu.

Apple daha yeni iPhone’larını tanıtmadan önce, Sidney’deki sıkı bir iPhone hayranı Apple mağazası önünde çadır kurmaya başlamıştı. O günden bugüne Sidney Apple mağazasındaki iPhone kuyruğuna yeni hayranlar da katıldı. Dördüncü sırada bekleyen Lucy Kelly adlı bir Apple fanatiği, günlerce kuyrukta bekleyip hayatı aksatma problemine oldukça pratik bir çözüm buldu.

Kelly kuyrukta kendi yerine beklemesi için bir Telepresence robot ayarladı. Robot gündüzleri Lucy yerine bekleyerek bu görevi yerine getiriyor. Ancak geceleri şarj olmak zorunda olduğundan, sırada bekleyen diğer iPhone tutkunları gibi çadıra girip şarja takılıyor. Robotu kuran Kelly, bir uygulama aracılığıyla sıradaki diğer insanlarla iletişim kurup muhabbet edebiliyor.

Kendisiyle röportaj da yapılan Kelly, ilk iPhone alan kişilerden biri olmak istediğini, ancak işi yüzünden iki gün boyunca kuyrukta beklemeye zamanı olmadığını, bu yüzden robotu çalıştığı medya ajansı şirketinden ödünç aldığını söyledi.